Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paris Otomobil Fuarı 2008

Paris Otomobil Fuarı 2008

Artık Carluvr.com (karlavır) var diye otomotiv dünyasındaki gelişmeleri Bigumigu'ya yazmayacağımı sandıysanız çok yanıldınız!

Bu hafta başlayan Paris Otomobil Fuarı -orijinal adıyla Mondial de l’Automobile– bir çok yeni model ve konsept aracın lansmanıyla renklendi. Burada size kısa bir özet sunacağım. Bu özeti Carluvr'da (karlavır'da) da aynen yayınlamak mantıklı olur sanırım.

Önce sektör özeti: Çevre balonu yüzünden her marka en az bir elektrik ya da hibrit model sergiledi. Fransızlar dizel/hibrit gibi daha da az tüketim yapan modeller sergiledi. Lamborghini'nin daha çok para uğruna 4 kapılı çirkin bir sedan konsept model sergiledi, marka zaten sonradan görme hip-hop'cu otomobili imajına sahip olmaya başlamışken iyice gözümden düştü. Citroen bir bilgisayar oyunu ekibiyle birlikte gerçek bir konsept otomobil geliştirip sergiledi, araç Gran Turismo oyununun 5. sürümünde kullanılabilecek.

Şimdi fuardan benim seçtiğim araçlara gelelim.

Lamborghini Estoque
Lambo'nun da Porsche gibi 4 kapılı sedan pazarına girişini müjdeleyen çirkin konsept. Önümüzdeki yıl Paris'te Lambo'dan bir SUV de bekleyebilirsiniz.

Citroën GTbyCITROËN Concept
Citroen'in PS3'ün ünlü oyunu Gran Turismo tasarımcılarıyla geliştirdiği, gerçek hayattan çok bilgisayar oyunları dünyasına yakışacak güzellikte, adeta bir manga aracı olan konsepti.

Mercedes-Benz ConceptFASCINATION
Bu aracın yegane özelliği önümüzdeki sene piyasada göreceğimiz yeni E serisinin ön tasarımını ve hatlarını aynen yansıtıyor olmasıydı.

MINI Crossover Concept
MINI daha önce yine bir fuarda sergilediği konsepti Clubman adıyla piyasaya sürdüğüne göre bu aracı da 2010'da yollarda görmeye hazır olabilirsiniz.

Peugeot RC HYmotion4 Concept
Peugeot iki yıl önce 908RC ile yaptığı numarayı yine yapıyor ve devasa 4 kapılı sedanları coupe formuna nasıl güzellikle dönüştürebileceğini çevreci bi motorla gösteriyor.

Renault Megane Trophy
Bir an bu aracın üretileceğini zannedip ter içinde kaldım. Üretilecekmiş ama sadece pist yarışları için. Yeni Megane Coupe'nin Trophy'si 3.5 litrelik V6 motora sahip ve 360hp güç üretebiliyor.

Son olarak, her otomobil fuarında olduğu gibi Paris'te de hosterlerin güzelliği pek konuşulmuş. Ben bilemiyorum çünkü gözlerim yerlerinde kalsınlar diye hiç birisine bak-a-madım. Siz merak ediyorsanız Paris Otomobil Fuar'ının hosterlerine buradan bir göz atabilirsiniz.