Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Koltuğa, Yatağa ve Çadıra Dönüşebilen Bisiklet

Koltuğa, Yatağa ve Çadıra Dönüşebilen Bisiklet

Bernhard Sobotta'nın tasarladığı Cercle adlı bisiklet, kadrosunun farklılığı ve kardosuna entegre edilen katlanır koltuk sayesinde farklı işlevler sunuyor.

Pek çok bisiklet tutkunu aynı zamanda doğanın içinde zaman geçirmeyi seven kampçı bir ruha sahip. Bu yüzden bisiklet için römork karavan, tekne-bisiklet karavan, bisikletle taşınabilen ağaç ev, elektrikli bisiklete özel karavan gibi ilginç çözümlere sıkça rastlıyoruz. Bu kervana yeni katılan Cercle ise kampçılara, dönüşebilen bir bisikletle daha konforlu bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Yol maceralarına Cercle ile konfor eklemek

Bernhard Sobotta tarafından tasarlanan Cercle, temelinde minimalizm olan ve bisikletin dışında başka şeylere dönüşebilen bir tasarım. Tasarım anlayışının kökeninde, nereye pedal çevirirseniz çevirin evde olmanın rahat hissini vermek yatıyor. . Bernhard, 2019 yazında bir hamakla bisiklet kadrosunu nasıl birleştirebileceği üzerine kafa yormaya başlamış. Düşündükçe tasarım fikri bunun da ötesinde fikirlere evrilmiş. Sonunda, katlanabilir alüminyum bir koltuk iskeletiyle bisiklet kadrosunu birleştirerek Cercle’ı hayata geçirmek üzere ilk adımları atmış.

Cercle’ın kadrosu oturmak, yemek yapmak, çalışmak, dinlenmek ve hatta uyumak dahil her türlü ihtiyaç için kullanılabiliyor. Hiç karbon ayak izi bırakmayan çılgın 21. yüzyıl göçebelerinin kalbini çalacak türden bir tasarım. Dikkatle bakarsanız koltuğun yanı sıra sehpalarının da olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca geriye yatırdığınızda koltuk kolayca yatağa dönüşebiliyor. Kadronun kendisi ise yüksekte kaldığından çadır iskeleti işlevi görebiliyor. Yani bir sineklikle ya da tente ile yatağınızın üzerini kolaylıkla kapatabiliyorsunuz. Böylece böcek ısırıklarından ya da hava koşullarından korunabiliyorsunuz. Bisikletin önünde ve arkasında eşyaları koyacak bolca bagaj alanı bulunuyor.

Cercle’ın henüz bir konsept tasarım olduğunu ve üretime geçilmediğini de ekleyeyim. Bernhard bu bisikleti, ürün tasarımı bölümü lisans tezi için geçtiğimiz yıl hazırlamış.

Görsel: Cercle