Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisikletle Taşınabilen Ağaç Evi

Bisikletle Taşınabilen Ağaç Evi

Tree Trailer, bisiklet römorku olarak kolayca taşınabiliyor ve konaklama sırasında ağaca asılarak ağaç evi olarak kullanılabiliyor.

Kısıtlamaların biraz olsun azaldığı bu günlerde, pek çok insan doğayla buluşmak için yollara düşüyor. Bu süreçte de en çok talep gören araçların başında bisikletler, karavanlar ve çadırlar geliyor. Bisikletli karavan-tekne, bisiklet karavanı, ağaç çadırı ve hamak-çadır gibi sıra dışı çözümler de bu dönemde her zamankinden çok dikkat çekiyor. Bu defa da Tree Trailer adlı bir başka ilginç tasarım var karşımızda.

Tekerlekli ağaç evi: Tree Trailer

Ağaç evi denilince akla ilk olarak sağlam bir ağacın üzerine yerleştirilmiş küçük ahşap yapılar geliyor. Peki bu ağaç evleri, karavan gibi yanımızda taşıyabilseydik? Peki ya bisikletle taşıyabilseydik? İşte Tree Trailer tüm bunların mümkün olabileceğini ortaya koyan bir konaklama çözümü. Tree Trailer’ı isterseniz bisikletinizin arkasında bir mini karavan gibi kullanabilirsiniz. İsterseniz de ağaca asarak daha konforlu bir uykunun ve sabah uyandığınızda manzaraya yüksekten bakmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Tree Trailer, Eindhoven Tasarım Akademisi öğrencisi olan Henry K. Wein‘in tasarımı. Bu tek kişilik ağaç evi, bir bisikletin veya motosikletin arkasında çekilebiliyor. Arkadaşlarınızla birlikte seyahat ettiğinizde bu araçlarda konuklayarak dikey bir kamp ortamı yaratmanız mümkün.

Tree Trailer

Henry, tasarımının prototipini tamamen atıkları kullanarak yapmış. Örneğin gövde kısmında, çöpü boylamak üzere olan panjurları kullanmış. Klostrofobik insanlar için evin yanlarında böyle kolay açılır parçalar olması gerektiğini düşünmüş. Ayrıca evin üst kısmında sabit bir pencere de mevcut. Geri kalanında da atık ahşap parçaları ve destekleyici bir metal kirişi yeniden kullanıma sokmuş. İçeride sadece uyku sırasında dönmek için yeterli alan olsa da, yerde konaklamaktan çok daha avantajlı görünüyor. Uyku alanınızı böceklerden uzak tutarak daha konforlu bir şekilde uyuma imkanı sunuyor.

Henry K. Wein, tasarımını, daha dayanıklı ve uzun seyahatlere uygun hale getirmek için geliştirecek. Muhtemelen bu geliştirmeler arasında, toz veya başka şeylerin girmesini önlemek için ön bölüme güvenli bir kapak eklemek de olacak.

Tree Trailer Tree Trailer Tree Trailer Tree Trailer

Görsel: Vimeo