Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Domates Yağmuru

Sanal Domates Yağmuru

"Innovation Day" kapsamında Serviceplan başkanı Florian Haller, bir artırılmış gerçeklik uygulaması üzerinden domates yağmuruna tutuldu.

Yenilikçi iletişim çözümleriyle tanınan Serviceplan her yıl iş ve medya dünyasının önemli simalarının konuşmacı olarak katıldığı “Innovation Day” adlı bir etkinlik düzenliyor. Bu sene 28 Eylül’de 13.’sü düzenlenen İnovasyon Günü, artırılmış gerçeklik sayesinde isminin hakkını veren bir çalışmaya sahne oldu.

Serviceplan’ın başkanı Florian Haller’in açılış konuşmacısı olarak yer aldığı etkinlikte, seyirciler Haller’in konuşmasına tepkilerini sanal olarak belli edebildi. Hani çoook eskiden sahnede beğenmediğine domates atma veya tam tersi beğenisini çiçeklerle belli etmek vardır ya. İşte bu eski adet, bir artırılmış gerçeklik uygulamasına taşındı ve izleyicinin kendisine konuşma esnasında gerçek zamanlı olarak domates, ayıcık, çiçek, sütyen, öpücük gibi şeyler atması sağlandı. İzleyici kitlesinin izlediği şeye geri dönüşünü o an yapmasını sağlayan, Hamburg merkezli girişim Helhed‘in “Tomato Ovations” uygulamasının da lansmanı böylece yapılmış oldu.

Haller’e bir şeyler atmak için yapılması gereken basitti. Akıllı telefonlara yüklenen uygulama üzerinden atılan sanal objeler, o anda sahnedeki ekrana da yansıtıldı. Haller gerçekte yüzüne domates yemiyor olsa da tepkileri görme fırsatı buldu. Konuşmasının sonunda kaç ayıcık, kaç domates atıldığı gibi istatistikler tablolarla verilerek izleyici tepkisi yapıcı bir eleştiriye dönüştürülerek analiz edildi.

Etkinliğe yumuşak ve neşeli bir giriş yapılmasına ön ayak olan “Tomato Ovations” artırılmış gerçeklik uygulamalarının kullanım alanlarına bir örnek sunuyor. Özellikle de seyircinin tepkisinin o an ölçülmesi gereken etkinliklerde fayda sağlayabilecek bir teknoloji.

Görsel: Serviceplan