Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektrikli Sürüş Keyfinin Yeni Sürümü: Yeni BMW i3 ve BMW i3s [advertorial]

Elektrikli Sürüş Keyfinin Yeni Sürümü: Yeni BMW i3 ve BMW i3s [advertorial]

Geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak bugün için geliştirilen yeni BMW i3 ve BMW i3s, şehir yaşamında yeni maceralara davet ediyor.

İlk tanıtıldığı andan itibaren elektrikli mobilite kavramını kucaklayan BMW i3 yeni yüzüyle sessizce şehir yaşamındaki her zorluğun üstesinden geliyor. BMW’nin elektrikli ailesinin son üyeleri yeni BMW i3 ve BMW i3s menziliyle şehir içi ulaşımıyla birlikte uzun yollarda da iddasını ortaya koyarak performans limitlerini de yükseltiyor.

2018 model yılıyla birlikte yeni bir sayfa açan BMW i3 performans limitlerini de yukarı taşıyor. Standart versiyonda 170 beygir güç, 250 Nm tork, 7,3 saniyelik 0-100 ve 150 kilometrelik maksimum hız değerleri sergiliyor. Sportif versiyon olan BMW i3s ise 184 beygir güç ve 270 Nm tork ile dikkat çekiyor. 0’dan 100’e ise 6,9 saniyede çıkabilen BMW i3s’in azami hızı ise 160 km/s. İvmelenme konusunda da öne çıkan BMW i3s, 0’dan 60’a sadece 3,7 saniyede ulaşıyor.

Geleceğin Tasarımı

Yeni BMW i3 ve BMW i3s’in en karakteristik ve değer yaratan özelliğini tasarım detaylarını oluşturuyor. Yüksek tavanlı yapısıyla araç içindeki ferah atmosferi dışarıdan da hissettirmeye başlıyor. Modeller 19 inç ve 20 inçlik (BMW i3s modelinde standart) hafif alaşım jantlarla tasarım detaylarını pekiştiren bir çehre sunuyor. Imperial Mavi ve Metalik Kırmızı renkleri başta olmak üzere toplamda altı farklı renk seçeneği sunan Yeni BMW i3 ve BMW i3s, 2018 modelleriyle beraber daha sportif bir görünüme bürünüyor. Bu değişimi de ilk olarak tampon tasarımıyla görüyoruz. BMW’nin imzası haline gelen ikonik böbrek ızgaraları ise elektrikli araçların yapısına uyumlu bir dönüşüm geçiriyor. Aracın yeni yüzünün dikkat çeken noktaları arasında U şeklindeki LED farlar ve aracın hafifliğini artıran karbon fiber takviyeli tavan da yer alıyor. Tüm bu dönüşüm de BMW’nin gelecek vizyonunun birer yansıması.

Yeni modellerin içi de dışı gibi pek çok hikayeyi barındırıyor. Petrol bazlı plastik yerin malva bitkilerinden elde edilen kenaf araç içindeki pek çok malzemenin temelini oluşturuyor. Koltukların %40’ı da doğal yünden üretilmiş ve iç kaplamalarda diğer ahşap tiplerine göre %90 daha az işlem gerektiren okaliptüs ağacından yapılmış. Deri bölümleri tamamen zeytin yapraklarından elde edilen doğal ham madde kullanılarak doğa dostu bir yaşam alanı yaratıyor. Ayrıca zeytinden elde edilen bu madde derinin doğal parlaklığını korurken atık olarak görülen zeytin yaprağının da değerlendirilmesini sağlıyor.

Akıllı Şarj Yönetimi ve Yüksek Menzil

2018 ile birlikte Yeni BMW i3’e BMW i3s modeli de eşlik etmeye başlıyor. Performans ve karakteristik tasarım farklarıyla birbirinden ayrışan bu modeller BMW’nin geliştirdiği lityum-iyon pil kullanıyor. Menzil konusunda günlük kullanımların üstesinden kolaylıkla gelen Yeni BMW i3, 94 AH pil kapasitesine sahip. Hızlı şarj özelliğiyle de Yeni BMW i3 ve BMW i3s uzun mesafeli yolculuklarda da sessiz ve doğa dostu bir deneyim sunuyor. Hızlı şarj ile kullanıcılar DC istasyonları üzerinden 39 dakikada pillerini %80 seviyelerine çıkarabiliyor.

BMW, yeni modelleriyle standart priz üzerinden de şarj etme imkanı tanıyor. Bu özellikle kullanıcılar araçları üzerinde azami kontrole kavuşuyor ve diledikleri optimizasyonu gerçekleştirebiliyor. Tüm bunlara ek olarak akıllı enerji yönetimi ile hem şehir içinde trafikte hem de uzun mesafeli yolculuklarda esneklik ve verimlilik sunuyor.

Sürüş Deneyimini Mükemmelleştiren Asistanlar

Güç ünitesi ve geleceğin tasarımını yenilikçi bir dille bir araya getiren Yeni BMW i3 ve BMW i3s, günümüzde sürücülerin ihtiyaç duyduğu önemli elektronik asistanlarla donatıldı. Sürücüyle otomobil arasındaki ilişkiyi pekiştiren ve maksimum seviyeye taşıyan bu detaylar arasında yaklaşma kontrolü uyarısı, şehir içi fren uyarısı, yaya uyarısı, hız limit bilgisi, dur/kalk işlevine sahip kamera tabanlı hız sabitleyici, trafik sıkışıklığı asistanı yer alıyor. Şehir içi ulaşımdaki temel sorunlardan birisi olan park konusunda da sürücüsü yalnız bırakılmıyor. Park mesafe kontrolü ve geri görüş kamerasının birleştiği asistan paketiyle deneyimi iyileştiriyor.

BMW’nin ChargeNow kartına sahip olan sürücüler dünyanın en büyük toplu şarj istasyonları ağına sınırsız erişebiliyor. Kokpitin merkezindeki 10,25 inç boyutundaki yüksek çözünürlüklü multimedya ekran ve sesli komut algılama sistemiyle son teknoloji de sürücünün hizmetine sunuluyor.