Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İntihar Yüzünden Her Hafta Hayatını Kaybeden 84 Erkek İçin 84 Heykel

İntihar Yüzünden Her Hafta Hayatını Kaybeden 84 Erkek İçin 84 Heykel

İngiltere'de her hafta intihar eden 84 erkek istatistiği ile intihar konusuna dikkat çekmeyi amaçlayan CALM, bir binanın tepesine gerçek boyutlu 84 insan heykeli yerleştirdi.

İstatistiklere göre, erkekler arasında intihar oranı kadınlara göre daha yüksek. Sadece İngiltere’de her hafta 84 erkek intihara yöneliyor. Bu da her 2 saatte bir, bir erkeğin intihar ettiği anlamına geliyor. Bu duruma dikkat çekmek için yardım kuruluşu Campaign Against Living Miserably (CALM) için yakın zamanda çarpıcı bir açık hava yerleştirmesi hazırlandı.

Project 84  adını taşıyan proje, ismini her hafta hayatını kaybeden 84 kişiden alıyor. CALM, reklam ajansı adam&eveDDB ve Amerikalı heykeltraş Mark Jenkins iş birliğiyle hazırlanan çalışma için gerçek boyutta 84 erkek heykeli yaratılmış. Jenkins’in kendi özel bantlama tekniğiyle yaratılan heykeller, yakınlarını intihar nedeniyle kaybetmiş insanların yardımıyla oluşturulmuş.

Londra’da Southbanks’teki ITV stüdyolarının tepesine yerleştirilen bu heykeller bir hafta boyunca orada kalmış. TV kanalı da intihara yönelik programlar ve röportajlarla bu farkındalık kampanyasına dikkat çekmiş. Aynı zamanda halkla ilişkiler şirketi W Communications ve erkek bakım markası Harry’s de kampanyaya destek verenlerden.

İntiharı Düşünenler İçin Destek

Kampanya için hazırlanan internet sitesi de intihar etmiş kişilerin ve onların yakınlarının hikayeleri, fotoğrafları ve videolarına yer veriyor. Ayrıca açılan imza kampanyası ve destek hattı ile psikolojik sorunlar yaşayan erkeklere destek vermeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra intihar belirtilerine işaret ederek insanların yakınlarında bu belirtilerin var olup olmadığını görmelerine yardım ediyor. Geride kalan yakınlar için de çeşitli bağlantılar sunarak destek gruplarına yönlendiriyor.

Kampanyanın amacı intihar konusunda bir diyalog başlatmak ve konuya ilişkin konuşulamayan gerçekleri gündeme getirmek. Aynı zamanda intiharı düşünen erkeklere bir yardım kaynağı sunmayı hedefliyor.

Kampanya büyük ilgi çekmeyi başarmış. Sosyal medyada pek çok isim çalışmanın etkileyici ve bir o kadar da ürpertici görsellerini paylaşıyor. Her zamanki gibi işi beğenmeyenler olsa da özellikle depresyona meyilli olduğunu belirten insanlardan gelen olumlu yorumlar kampanyanın amacına ulaştığını da gösteriyor.

 

Görsel: CALM