Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW iX’ten İlham Alan Görsel ve İşitsel Bir Deneyim

BMW iX’ten İlham Alan Görsel ve İşitsel Bir Deneyim

Görsel sanatçı Can Büyükberber'in yeni BMW iX için tasarladığı görsel işitsel deneyim MONOLiT, BMW iX ile birlikte Kanyon AVM’de sergileniyor.

BMW’nin yenilikçi tasarımıyla spor aktivite aracı (SAV) segmentini yeniden tanımladığı elektrikli BMW iX modelinin özelliklerini ve tasarımına ait detaylarını geçtiğimiz yıl yazdığımız haberde detaylıca aktarmış ve markanın elektrikli mobilite alanındaki amiral gemisi olması beklenen modelin bu yılın son çeyreğinde Türkiye’ye de geleceğini belirtmiştik.

Can Büyükberber’den BMW iX için kapsayıcı bir deneyim

Elektrikli mobilitede yeni bir çağın başlangıcını temsil eden yeni BMW iX Kanyon AVM’de bulunan stantta sergilenirken bu alan aynı zamanda otomobil meraklılarını ve sanatseverleri buluşturan bir platforma dönüşüyor. Görsel ve işitsel deneyimler yaratmaya odaklanan, sanat, tasarım ve bilimi kapsayan disiplinlerarası bir yaklaşım benimseyen görsel sanatçı ve yönetmen Can Büyükberber, BMW iX’in monolitik tasarım felsefesinden ilham alarak standın bulunduğu alanda otomobil tutkunlarının ve sanat severlerin ilgisini çekecek bir deneyim tasarlıyor.

Sanatçı, yeni BMW iX’in elektrikli ruhunu teknoloji ve sanatla 360 derecelik bir duyusal eser olarak yorumluyor. MONOLiT olarak adlandırılan bu görsel ve işitsel deneyim modelin iç ve dış tasarımını bütüncül olarak ele alıyor. Elektrikli aracın futuristik çizgilerini hareket, form ve ışığın estetik birlikteliğiyle mekansal bir deneyime dönüştürüyor.

Oscar ve Grammy ödüllü film müziği bestecisi Hans Zimmer ile bir iş birliği gerçekleştiren BMW, geçtiğimiz Mayıs ayında elektrikli otomobillerinin sürüş deneyimlerini canlı bir şekilde vurgulayan ve performanslarının daha yoğun bir şekilde hissedilmesini sağlayan sürüş sesi geliştirmişti. Hans Zimmer’in yeni nesil BMW elektrikli modelleri için geliştirdiği dijital sürüş sesleriyle de tasarımını zenginleştiren Can Büyükberber kapsayıcı bir deneyim yaratıyor.

Can Büyükberber tarafından hazırlanan deneyim ve BMW iX, 30 Kasım’a kadar Konyon AVM’de ziyaretçilerini bekliyor.

Görsel: Instagram