Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sponsor Arayışındaki Yenilikçi Projelerle Markalar Arasındaki Köprü: we‒link‒you

Sponsor Arayışındaki Yenilikçi Projelerle Markalar Arasındaki Köprü: we‒link‒you

Dijital sponsorluk platformu we‒link‒you; hikayesini, iş modelini ve hedeflerini özel bir etkinlikte paylaştı.

İki kadın girişimci Rana Erkan Tabanca ve Tuğba Parlak tarafından kurulan dijital sponsorluk platformu we‒link‒you, markalarla sponsor arayan projeleri buluşturuyor. Uzun yıllardır sektörde farklı derneklerin ve projelerin hayat bulması için çalışan, fon yaratılması konusunda aktif rol oynayan Rana Erkan Tabanca ile sponsorluk – iş geliştirme yönetimi alanında kurucusu olduğu markasıyla yer alan Tuğba Parlak içinde bulundukları sponsorluk ve iş geliştirme yöntemlerini dijitale dönüştürme hedefiyle we‒link‒you platformunu kuruyor. Böylelikle uzmanlıklarını çağın ihtiyaçlarına uygun bir alana taşıyor.

Girişimler, proje üreticileri ve sponsorlar dijital bir platformda bir araya geliyor

Proje sahipleri ve sponsorlar arasında bir köprü olmayı hedefleyen platformun temel amacı güvenli ve hızlı bir iletişim süreci oluşturmak. Yaratıcı projeleri vizyoner markalarla buluşturup girişimlere görünürlük kazandırmayı hedeflerken markaların da kendilerine uygun alanlarda sponsor olmasına imkan tanıyor.

Geleneksel yöntemlerle ilerleyen bir işi dijital ortama entegre etme modeli benimseyen we‒link‒you, birçok farklı kategoriyle çeşitli projelerin hayat bulmasına ön ayak olacak. Sponsor bulmak isteyen girişimler ya da yaratıcı projeler platforma üyeliklerini gerçekleştirdikten ve dosyalarını sisteme girdikten sonra bir değerlendirme sürecini geçip sponsor firma arayışına başlayabiliyor. Sponsor olmak isteyen markalar seçmiş olduğu kategorilere uygun sponsorluk dosyalarının hepsine erişim sağlarken sponsor bulmak isteyen girişimler diğer başvuruları göremiyor. Bu sayede daha güvenli ve sponsor olmak isteyen markalar için şeffaf bir süreç yaratılıyor.

Sponsorluk yönetimi ya da sponsorluk dosyası konusunda yardıma ihtiyaç duyulması halinde we‒link‒you’nun tecrübeli ekibi uygun çözümleri üretmek için de harekete geçiyor. Platformun işleyiş şekli, ücretlendirme politikası ve we‒link‒you hakkında detaylı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

we‒link‒you “İyilik Yolunda Birlik Desteği” mottosuyla hareket ediyor

26 Kasım tarihinde gerçekleştirilen özel etkinlikte Tuğba Parlak; we‒link‒you’nun hikayesini, iş modelini ve hedeflerini katılımcılarla paylaştı. we-link-you’nun temelleri pandemi döneminde atılırken yazılımın geliştirilme süreci, hukuki anlaşmaların ve proje yönetim aşamalarının tamamlanmasıyla birlikte platform hayata geçiyor. Halihazırda sponsor bulma sürecinde olan projelerin yanı sıra yeni proje başvuruları da we‒link‒you’ya gelmeye başlamış durumda.

Büyük şehirler dışında farklı noktalarda her kesime ulaşmayı hedefleyen we‒link‒you, marka elçilerinin de sayesinde bu süreci hızlandırmayı hedefliyor. Tuğba Parlak platformun sponsor olarak farklı alanlarda kendini göstermek isteyen, büyük şehirler dışındaki çeşitli markaların da kendilerini tanıtması için bir fırsat yaratacağı görüşünde.

we‒link‒you

Tabii sponsor ve girişimci arasındaki sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için de uygun zaman aralığının yaratılması gerekiyor. we‒link‒you, bu noktada proje başvuruları için minimum üç aylık bir zaman aralığının olmasını talep ediyor. Bu sayede sponsor ve girişimci arasında anlaşma sağlandığı takdirde sürecin daha planlı bir şekilde ilerlemesinin önü açılıyor.

Herkesin kazanmasını hedefleyen platform markalar ve projeler arasında bir köprü olurken iyiliğin de kazanmasına önem veriyor. Tuğba Parlak “İyilik Yolunda Birlik Desteği” mottosuyla hareket ederek platformun seçilen sivil toplum kuruluşlarına düzenli olarak destek vereceği bir fikir üzerinde de çalıştıklarını söylüyor. Bu sayede köprü olmayı başardıkları iş birlikleri için her ay bütçelerinden belirli bir yüzdeyi de sivil toplum kuruluşlarına aktaracaklar.

Görsel: Bigumigu, we‒link‒you