Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Consul “Temiz Sponsorluk” Kampanyası Formaları Logolardan Arındırıyor

Consul “Temiz Sponsorluk” Kampanyası Formaları Logolardan Arındırıyor

Kimi taraftarların, formaların ruhunu ve orjinalliğini bozduğuna inandığı sponsor marka logoları, çamaşır makinası üreticisi Consul’un yeni sponsorluk kampanyasıyla “temizleniyor”

Kimi taraftarların, formaların ruhunu ve orjinalliğini bozduğuna inandığı sponsor marka logoları, ulaşılabilir segment beyaz eşya üreticisi Consul’un yeni sponsorluk kampanyasıyla “temizleniyor”

Futbol denilince akla gelen ilk ülkelerden biri hiç şüphesiz ki Brezilya. Ancak Brezilya’da en az futbol kadar gündemden düşmeyen bir diğer konu başlığı da ekonomik kriz. Bu iki konu arasında ne bağlantı var diyecek olursanız cevap basit: Ülkenin içinden geçtiği darboğaz daraldıkça, futbol endüstrisi de bu sıkıntıdan payını alıyor ve Brezilyalı futbol kulüpleri o kaçınılmaz çözümde birleşiyor: Takım formalarına daha çok sponsorluk almak. İşte Brezilyalı çamaşır makinası üreticisi Consul “Clean Sponsorship” (Temiz Sponsorluk) adını verdiği sponsorluk işiyle, taraftarların pek de hoşnut olmadığı bu uygulamaya sempatik bir yerden bakıyor.

“Takım Armaları Marka Logolarından Büyüktür“

Aslına bakarsanız spor kulüplerinin formaların üzerine logo basma karşılığında yaptığı sponsorluk anlaşmalarının tarihi 70’li yılların başına kadar uzanıyor. Ancak günümüzde, bazı taraftarlar bu uygulamalar nedeniyle spor kulübü formalarının birer reklam panosuna dönüşmesinden yakınıyorlar. Zaten Consul ve Whirlpool Brezilya’nın da reklam ajansı olan DM9 da bu noktadan yola çıkıyor ve kullanıcı ile daha fazla bağ kurmak için “Bir futbol takımının formasında yalnızca o takımın renkleri ve amblemi yer almalıdır” fikrinin üzerinden Temiz Sponsorluk kampanyasını kaleme alıyorlar.

Sadece Sponsorluk Değil Sokakla Kurulan Bir Bağ

Kampanyada yer alan takım ise Brezilya 2. ligi de diyebileceğimiz Campeonato Paulista Série A2’de top koşturan Clube Atlético Juventus olması ise kesinlikle tesadüfi bir seçim değil. Çünkü halk arasında Juventus da Mooca olarak anılan Clube Atlético Juventus, Sao Paulo’nun en güçlü ve en tutkulu taraftar grubuna sahip! Üstelik takım, bu sene 100. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutluyor.

Consul’un taraftarla yani kısacası sokakla kurmak istediği duygusal bağ için forma sponsoru olduğu Clube Atlético Juventus’u marka logolarından tamamen arındırıyor ve bunu hedef kitlesine kurgusal bir basın toplantısı ile duyuruyor.

Consul markasının “duygusal bağ” kurma odaklı diğer işlerini merak ederseniz markanın Youtube hesabına göz atabilirsiniz:

 

Görsel: Youtube