Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türk Hava Yolları’nın Ridley Scott Yönetmenliğindeki Kısa Filmi: The Journey

Türk Hava Yolları’nın Ridley Scott Yönetmenliğindeki Kısa Filmi: The Journey

Türk Hava Yolları 85. yılını Ridley Scott yönetmenliğindeki kısa filmi Super Bowl'da yayınlayarak kutluyor.

Türk Hava Yolları, tanınmış yüzlerin oynadığı ve ödüllü yönetmenlerin hazırladığı, yüksek bütçeli reklam filmlerine bir yenisini daha ekledi. Daha önceleri, Hollywood’un Oscar ödüllü oyuncusu Morgan Freeman ile Dünya Daha Büyük Keşfet temasıyla hazırlanmış kısa filmin yanı sıra ülkemizde ve ABD’de tanınmış doktor olan Mehmet Öz ile reklam filmi çeken Türk Hava Yolları, bu sefer Ridley Scott yönetmenliğinde yeni bir kısa film hazırladı.

Kısa film, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 53. Super Bowl organizasyonun devre arasında yayınlandı. Sylvia Hoeks ve Aure Atika’nın oyunculuğunu üstlendiği kısa filmin konusu, bir casusun gizemli bir kadını takip etmesi üstüne kurulmuş. Bu takip sırasında sürekli şehir değiştirmek zorunda olan casusun bu seferki durağı İstanbul oluyor. Gizemli kadının uçakta unuttuğu defter sayesinde kadının nereye gideceğini bilen casus, küçük bir İstanbul turuna çıkıyor. Yeni İstanbul Havaalanı’ndan başlayan macerada İstanbul’un görkemli tarihi ve turistik mekanları eşliğinde bir takip başlıyor. Çırağan Sarayı, Ortaköy Camii, Şerefiye Sarnıcı’nın yanı sıra boğazın ve tarihi yarımadanın üstünden yapılan drone çekimleri ile bir reklam filmi olmasının ötesine geçen film, adeta küçük bir İstanbul tanıtım filmi olma özelliğini taşıyor.





Bir çok yerli ve yabancı izleyici ve eleştirmen kısa filmin konusunu ve senaryosunu kafa karıştırıcı bulsa da, reklam kısa süre içerisinde çok ses getirdi. 53. Super Bowl organizasyonda, 30 saniyelik bölümü, Amerikan televizyon kanalı CBS tarafından canlı yayınlandı. Bu sırada reklam filminin tamamı Türk Hava Yollarının internet sayfalarında paylaşıldı.

Reklam filmi, yayınlanmasının ardından geçen kısa sürede Türk Hava Yolları’nın Youtube sayfasında iki milyon izlenmeyi geçti. Şu anda ise 5,8 milyon kez izlenmiş durumda. Reklamın televizyonda yayınlanan kısa versiyonu için Türk Hava Yolları ne kadar ücret ödediğini henüz açıklamamış olsa da, CBS bu sene devre arası reklamlarda her 30 saniye için 5,1 ila 5,3 milyon dolar arasında ücret aldı.

Künye:

Reklamveren: Türk Hava Yolları
Reklam Ajansı: Anomaly

Görsel: YouTube