Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Takım Elbise ile Rahat Tarzın Düellosu

Takım Elbise ile Rahat Tarzın Düellosu

Dockers 2019 Sonbahar-Kış sezonu için hazırladığı reklam filminde özgüvenli ve başarılı olmak için takım elbiseye ihtiyaç olmadığını hatırlatıyor.

Klasik takımların insanlara hissettirdiği alışılagelmiş yaşam mı? Yoksa esnekliğin, konforun ve maceranın ön planda olduğu daha farklı bir tarz mı? Dockers son kampanyası ile rahat tarzın klasiğe karşı açtığı savaşa değiniyor. Şirket avrupa kampanya sloganını “To change the world you don’t need a suit” (Dünyayı değiştirmek için bir takım elbiseye ihtiyacın yok) olarak belirleyip 2019 Sonbahar-Kış sezonunu karşılıyor. Yeni sezonla birlikte rahat ve tutkulu hayat tarzına sahip Dockers modelleri ile klasik takım elbiseler arasındaki destansı düelloyu ele alıyor.

Takım elbiseye ihtiyacın yok

Girişimci bir gencin yer aldığı reklam filmi hazırlayan şirket #YouDontNeedASuit etiketi ile bir iş görüşmesinde nasıl bir tarzın olmalı sorusunu izleyiciye yöneltiyor. Çalışırken masa başında uyuyakalan girişimci genç uyandığında giyinmek için dolaba yöneliyor. Dolabın içinden fırlayan takım elbise ile amansız bir düelloya giriyor. Klasik takım elbise kendisini giymesi için mücadele verirken girişimci genç üzerindeki rahat Smart 360 Flex ürününden memnun olacak ki takım elbiseye karşı verdiği savaşı kazanmak istiyor. Genç adam ev içine yaşanan büyük hengameden sonra güçlükle de olsa takımı pencereden aşağıya fırlatıyor.

Bulgaristan’ın Sofya kentinde çekilen kampanya filminde, hareketleri inandırıcı kılmak adına, reklamda yer alan oyuncu Tom Kane dövüş koreografisi öğrenmiş. Karşısında yer alan takım elbise ise yeşil ekranlı kıyafete sahip kukla sanatçılarından oluşuyor. En gerçekçi etkiyi sağlamak ve üç boyutlu takım elbise görünümü yaratabilmek için böyle bir yol izlenmiş.

Rahatlık özgüveni getirir

Dockers Avrupa Marka Pazarlama Direktörü Joan Calabia, hazırlanan kampanyanın markanın kökünü daha güncel ve modern bir şekilde ele aldığını ve amaçlarının erkeklere özgüven aşılamak olduğunu söylüyor. Smart 360 Flex’in bir erkeği fiziksel ve duygusal anlamada rahat hissetmesine olanak sağlayacağına inanıyor. Akıp giden temponun içinde özgüvenli hissetmek için ise takım elbise yerine insanın rahat olması gerektiğine bu rahatlığın özgüveni de getireceğine vurgu yapıyor. “Takım elbise gelenekselliği ve düzeni temsil ederken, girişimci zihniyete sahip bugünün milenyum jenerasyonu dünyayı olanaklarla dolu bir yer olarak görmekte,” diyor.

90’lı yıllardan beri erkeklerin iş hayatındaki giyim kurallarına farklı soluklar getiren, çalışma hayatında “Casual Friday” gibi kavramları kazandıran Dockers şimdi de çalışan erkeklerin takım elbise giymeden kendileri olabileceklerini vurguluyor.  Kampanya markanın benimsediği görüşle bağ kurup onu modern bir çerçeveye oturuyor.

Görsel: Youtube, Dockers