Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boston Dynamics Robotları Podyumda

Boston Dynamics Robotları Podyumda

Geçtiğimiz yıl Paris Moda Haftası'nda sprey sıkarak elbise tasarlayan Coperni, bu yılki yeni koleksiyonunu podyuma Boston Dynamics robotlarıyla birlikte çıkardı.

Geçtiğimiz yıl Paris Moda Haftası’nda gerçekleştirdiği defilede podyuma iç çamaşırıyla gelen model Bella Hadid’in üzerine sprey sıkarak izleyicilerin gözü önünde bir elbise tasarlayan Coperni, 2023 Sonbahar – Kış koleksiyonunu tanıttığı bu yılki Paris Moda Haftası’nda yine çok konuşulan bir defileye imza attı. Modeller defileye Boston Dynamics tasarımı “Spot” adındaki 5 sarı robot köpekle birlikte çıktı.

Jean de La Fontaine’in “Kurt ile Kuzu Masalı”ndan etkilendiklerini belirten Fransız moda markasının kurucuları Sébastien Meyer ve Arnaud Vaillant, yeni koleksiyonlarını ‘insanlar ve teknoloji arasındaki ilişki hakkında modern bir masal’ olarak nitelendiriyor. 2023 Sonbahar- Kış koleksiyonu için podyumda modeller kuzu rolünü üstlenirken, kurt rolünü Boston Dynamics robotları aldı. Vogue’a konuşan Vaillant, geçen yılki sprey elbise gösterisiyle rekabet etmek istemedikleri için defilenin finalinde bir süper modele yer vermediklerini belirterek bir evrime ihtiyaç duydukları için koreografide teknolojiye yöneldiklerini açıkladı.

Defilede yer alan koreografili sekanslardan birinde robot köpeklerden biri Hollandalı model Rianne Van Rompaey’in ceketini çıkartıp modelle birlikte uyumlu şekilde hareket ettikten sonra ceketi modele geri verdi. Bir diğer sekansta ise Spot adlı robotlardan biri model Lila Moss’un geçerken kendisine uzattığı minik çantayı tuttu ve ardından yanından geçerken modele geri verdi. Defilenin finalinde modeller, robotlarla birlikte izleyicilere selam verdiler.

Küresel ölçekte marka bilinirliğini artıran sprey elbise gösterisiyle sosyal medyada on binlerce beğeni ile görüntüleme alan ve oldukça konuşulan Coperni, robotların eşlik ettiği yeni defilesiyle yeniden viral olmayı başardı. Öte yandan Fransız moda markası viral olmanın formülünü çok da uzaklarda aramamışa benziyor. Zira sprey elbise gösterisiyle moda tarihinin en çok konuşulan defilelerinden biri olan Alexander McQueen’in 1999 yılı ilkbahar koleksiyonu tanıtımına gönderme yapan Coperni, yine aynı defilede McQueen’in yer verdiği robotları bu kez 2023 Sonbahar – Kış koleksiyonu için podyuma çıkardı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

coperni (@coperni)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

coperni (@coperni)’in paylaştığı bir gönderi


Görseller: Twitter, Instagram