Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kız Çocuklarının Kodladığı, Zac Posen’ın Tasarladıgı LED Elbise

Kız Çocuklarının Kodladığı, Zac Posen’ın Tasarladıgı LED Elbise

Kodlaması dünyanın pek çok yerinden kız çocukları tarafından yapılan, Zac Posen ve Google iş birliği ile üretilen LED elbise, New York Moda Haftası’nda Podyuma çıktı.

Google, sadece %1’i üniversitede bilgisayar bilimi okumayı planlayan kız çocuklarını bu konuda biraz daha yüreklendirecek bir projeye imza atıyor: “Made with Code

Gerçekleştirilen projede; Zac Posen, bir grup kız çocuğu ile birlikte dijital çağın “küçük siyah elbise”sini tasarladı ve ortaya çıkan elbise ünlü modacının New York Moda Haftası’nda sergilediği 2016 İlkbahar koleksiyonunda yer aldı.

LED elbise teknoloji uzmanı Maddy Maxey danışmanlığında kodlanan elbisenin üzerindeki animasyonlar, dünyanın farklı yerlerinden bir grup kız öğrenci tarafından hazırlanmış. Basit bir programlama dili olan Block.ly ile kızlar tasarımdaki şekilleri, renkleri, desenleri hareketlendirerek elbiselerinin görünüşünü değiştirebiliyorlar.

Swift, 72andSunny ve Nexus ajansları da LED elbise projesini sosyal medya, web sitesi ve Block.ly uygulaması ile destekliyorlar. Bunun yanında Made with Code dijital kamyonları da insanlara kendi LED elbiselerini tasarlayabilmeleri için basit programlamalar öğretiyor.

Made with Code’un kodlama danışmanı Maddy Maxey, kodlama bilgisinin, geleceğin moda dünyası için büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Birkaç yıl öncesine kadar hayal bile edemeyeceğimiz giyilebilir teknoloji ürünleri artık yavaş yavaş hayatımızın bir parçası oluyor. Birkaç yıl önce Hussein Chalayan tarafından tasarlanan Led elbiseyi hatırlamak isterseniz videosu burada.

Bunun yanında kız çocuklarını bilime yakınlaştırmaya yönelik bazı projelerden de daha önce bahsetmiştik: Kod yazmayı öğreten arkadaşlık bilekliği, Microsoft’un bilimsever kız çocuklarını yüreklendiren projesi ilk aklıma gelenler.

Görsel; adweek, Youtube