Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukları Dijital Parayla Tanıştıran Kumbara

Çocukları Dijital Parayla Tanıştıran Kumbara

Yeni Zelanda bankalarından ASB çocuklar için dijital kumbara hazırladı.

Madeni paralara belki de en çok değer verdiğimiz dönemimiz çocukluğumuz. Her biri biriktirmenin önemini kavramamızı sağlayan kumbaralarımızın olmazsa olmaz yatırım aracı ne de olsa.

Kredi kartı ve ödeme uygulamaları gibi temassız ödeme sistemlerinin egemenleşmesiyle çocukların da madeni ve/veya kağıt yerine dijital para kullanma ihtimali ciddi bir tartışma konusu yaratabilir nitelikte. Akla ilk olarak da para biriktirme eylemi ve biriktirmenin değerini soyut bir birim üzerinden öğrenmenin nasıl mümkün olacağı sorusu geliyor.

Yeni Zelanda’da ASB Bank ile Saatchi & Saatchi New Zeland beraber yürüttüğü projeyle bu soruya tam cevap veremese de fikri test etmek için iyi bir imkan veriyor. Zira projeyle ortaya çıkan Clever Kash adlı fil şeklindeki kumbara sadece dijital para kabul ediyor. Çocukları kumbarada para saklayabildiğini ikna etme kısmında da ilgili uygulama devreye giriyor. Uygulama çocuğunuzun banka hesabı niteliğinde.

Uygulamadaki madeni para görsellerini çocuğunuza gösteriyorsunuz ve çocuğunuz istediği parayı seçer seçmez kumbarasında o miktarın sayısal değeri beliriyor.

Güncelleme: 06.03.2017
Clever Kash, SXSW 2017 Interactive Innovation Awards finalistleri arasında yer alıyor.

Görseller: YouTube, Creative Review