Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Enkazdan Kalan Parçalarla Anlatılan Gerçek Bir Kurtarma Hikayesi

Enkazdan Kalan Parçalarla Anlatılan Gerçek Bir Kurtarma Hikayesi

Yeni Zelanda sahil güvenliği ajansı Maritime NZ'nin vermek istediği mesaj için yalın ve net bir reklam filmi yaratıldı.

Yolculuğa çıkmadan önce olası risklere karşı gerekli önlemleri almak hayati önem taşıyan bir konu. Özellikle diğerlerine kıyasla yardım çağrısının daha geç gelebileceği deniz yolculuklarında. Gerekli hazırlıkların yapılması ve olası risklerin minimum seviyeye indirgenmesi de bu yüzden oldukça kritik. Bu konudaki hassasiyetini ifade etmek isteyen Yeni Zelanda sahil güvenliği Maritime NZ, yeni bir reklam kampanyası oluşturdu.

Saatchi & Saatchi imzası taşıyan reklamda yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak VHF radyo ve kanal 16’nın önemine vurgu yapılıyor. Deniz araçlarının birbirleriyle veya karayla görüşmesi amacıyla kullanılan telsiz sistemi VHF’de kanal 16 acil durumlar için kullanılıyor.

Denizdeki hayat kurtarma ağınız

Yaşanmış bir olaydan yola çıkarak oluşturulan reklam filmi, üç arkadaşın balık avlamak için denize açıldığı sırada başından geçen bir kazayı konu ediniyor. Hava açıkken ve deniz oldukça durgunken yola çıkan üç arkadaş, yolculuğun devamında dev bir dalgayla karşı karşıya kalıyor. Dalganın etkisi ile de tekneleri devriliyor ve yardım çağrısında bulunuyorlar. Acil durumlar için kullanılan kanal 16 üzerinden yapılan yardım çağrısı sayesinde de sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılıyorlar.

Gerçekleşen kaza hakkında açıklamada bulunanan Maritime NZ Yöneticisi Keith Manch, Yeni Zelanda’da yalnızca dört tekneden birinin VHF radyo sahibi olduğunu ve bu kazayı atlatan Murray’ın oldukça şanslı olduğunu belirtiyor. Murray’ın en büyük şansı ise teknesinde VHF radyo bulunması ve onu kullanmayı biliyor olmasıydı.

Saatchi & Saatchi Yönetici Yaratıcı Yönetmeni Guy Roberts’da denizciliğin Yeni Zelandalıların hayatında önemli bir yerinin olduğunu belirtiyor. Bu yüzden de ortaya çıkarılacak olan reklam filminin güncel, açık ve net bir mesajı da bünyesinde barındırması gerekiyormuş. Bu kriterlerden yola çıkarak yaratılan reklam filmi, YouTube üzerinden Your rescue network at sea başlığı ile yayınlandı.

Saatchi & Saatchi imzası taşıyan reklam kampanyası, 50, 30 ve 15 saniyelik 3 adet televizyon reklamının yanı sıra radyo spotu ve sosyal medya içeriklerinden oluşuyor.

Künye:

Yaratıcı Ajans: Saatchi & Saatchi
Medya: Starcom
Prodüksiyon: Assembly
Ses Tasarımı: Harmonic Studio

Görsel: YouTube