Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kaybolan Çorap Teklerinin Sırrını Tide Çözüyor

Kaybolan Çorap Teklerinin Sırrını Tide Çözüyor

Deterjan markası Tide kaybolan çorap teklerinin gözünden sürekli çorap kaybedenlere mesaj veriyor.

Procter & Gamble’ın sahip olduğu ve ürettiği bir çamaşır deterjanı markası olan Tide (Türkiye’deki ismiyle Alo) 1946’dan beri dünya pazarında yer alıyor. Günümüzde ABD’nin 1 numaralı deterjan markası olarak da kendini etiketleyen Tide, Lost Sock isimli reklam filmiyle kaybolan çorap teklerine konuşuyor.

Kaybolan Çorap Tekleri

Hepimiz en az bir kez de olsa çorabımızın tekini kaybetmişizdir. Peki bu çoraplar nereye gidiyor? Neden gidiyor? Tüm bu soruların cevaplarını Tide’ın yeni reklam filminde buluyoruz. Bu kez tüketici bakış açısıyla değil de direkt kayıp çorap teklerinden birinin gözünden izlediğimiz reklam filminde Tide, bizi çoraplara daha iyi davranmaya teşvik ediyor. Çoraplara nasıl davrandığımızı düşündüren bu reklam filminde; deliklerle dolu olan, kuklaya dönüşen, su birikintisine batan ve ıslanmış çorapların yaşadıklarını mizahi bir bakış açısıyla bize gösteren marka çamaşırlara ne kadar değer verdiğini anlatıyor. Markanın mesajı da bu konuda açık; eğer çoraplarınızın kaybolmamasını istiyorsanız onlara kumaş korumalı Tide kullanarak daha iyi bakmalısınız.

Nisan 2017’de yayınlan bu reklam filmi Lost Sock da makinede kaybolan çorapların gizemi çözülüyor. Tüketicinin bakış açısıyla değil de teki kaybolan çorabın gözünden izlediğimiz bu reklam filminde marka, reklam ajansı Saatchi & Saatchi, New York & Buenos Aires ile çalıştı. Mart 2019’da da Fransız perakende zinciri Monoprix için Rosapark’ın hazırladığı Where’s My Sock? reklam filmi de kaybolan çorap temasını işliyordu.

Künye:

Reklamveren: Tide
Reklam Ajansı: Saatchi & Saatchi, New York ve Buenos Aires
CCO: Javier Campopiano / Saatchi & Saatchi ABD ve Latin Amerika
Yaratıcı Yönetmenler: Matias Lafalla, Ramiro Rodriguez Gamallo / Saatchi ve Saatchi Buenos Aires
Yönetmen: Daniel Warwick
Yapım Şirketi: Reset Content
Yapımcı: Cathy Green
Editör: Mischa Meyer / Spotwelders
Müzik & Mix: Beacon NYC

Görsel: YouTube