Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wasa’dan Karbondioksit Detoksu

Wasa’dan Karbondioksit Detoksu

Gevrek ekmek markası Wasa, karbon ayak izi azaltılmış yeni ürünüyle tüketicileri iklim değişikliğine karşı CO2 detoksu yapmaya davet ediyor.

İsveçli gevrek ekmek markası Wasa, karbon ayak izi azaltılmış yeni ürünüyle iklim konusunda daha bilinçli olmaları için tüketicileri yeme alışkanlıklarını gözden geçirmeye davet ediyor. M&C Saatchi Stockholm imzalı reklam filminde yeni bir detoks türü olarak Co2 (karbondioksit) detoksunu ortaya atan marka, bu beslenme modeli için özel olarak geliştirdiği ürünü tanıtıyor.

Wasa’nın karbondioksit detoksunda bir gün içinde yalnızca su ve ekmek tüketilmesi gerekiyor. Tüketilecek ekmek ise elbette Wasa’nın Co2 Detox adlı gevrek ekmeği olmalı. Zira yeni ürünün karbon ayak izi sadece 0,01 CO2e. Wasa’nın hesaplamalarına göre gün boyu 10 parça gevrek ekmek, su ve üç yerli elma yiyerek karbon ayak izinizi yüzde 95 oranında azaltmanız mümkün.

100 yıldan uzun süredir piyasada olan İsveçli gevrek ekmek markası, birkaç yıl önce tüm küresel operasyonlarını yüzde 100 karbon nötr hale getirdiğini ilan etmişti. Geçtiğimiz ay ambalaj tasarımlarını yenileyen şirket, zekice bir hamle olan CO2 detoksu ile kendine ve dolayısıyla tüm sektöre yeni ve bakir bir pazarlama alanı tanımlıyor.

Görseller: Youtube