Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevdiklerinizin Ana Ekranına Fotoğraf Gönderebileceğiniz Uygulama: Locket

Sevdiklerinizin Ana Ekranına Fotoğraf Gönderebileceğiniz Uygulama: Locket

Kullanıcıların birbirlerinin ana ekranlarında fotoğraf paylaşmasını sağlayan Locket, Apple'ın widget sistemini sosyal ağ platformuna dönüştürüyor.

Locket, iOS ana ekranındaki bir widget üzerinde arkadaşlarınızla fotoğraf paylaşmayı sağlıyor. Böylece arkadaşlarınızın ana ekranında, sık kullandıkları uygulamaların yanı sıra onlara gönderdiğiniz fotoğrafların da bir widget’ı bulunuyor. Uygulama bir anlamda Apple’ın widget sistemini özel bir sosyal ağ platformuna dönüştürüyor.

Geliştiricinin kız arkadaşına hediye olarak yarattığı Locket, zamanla çevresindekilerin ilgisini çekmeye başlamış

Uygulamanın tatlı bir ortaya çıkış hikayesi var. Kurucu Matt Moss, geçtiğimiz yaz uzun mesafeli ilişkisinde kız arkadaşıyla bağlarını güçlendirmek için ona bir hediye olarak Locket’ı yaratmış. “Ana ekranımda ondan küçük bir fotoğraf alma süreci… Gerçekten hoş görünüyordu. İletişimde kalmak için güzel bir yodlu.” diyor. Eski bir Apple Worldwide Developer Conference öğrenci bursu kazananı ve yakın zamanda UC Santa Barbara mezunu olan Matt Moss, aynı zamanda Hawkeye Labs’in de kurucusu.

Geliştirici, uygulamayı 1-2 hafta içinde tamamlamış ve son altı ayda kız arkadaşıyla birlikte oldukça yoğun bir şekilde kullanmış. Birbirlerine günde ortalama beş fotoğraf göndermişler ve bu sayı 6 ay içinde yaklaşık 1.500 fotoğrafı bulmuş. Locket, gönderilen ve alınan fotoğrafları da “geçmiş” bölümünde sakladığından, uygulama aynı zamanda geriye dönük fotoğraflara bakmanın da keyifli ve pratik bir yolu haline gelmiş. Kısa süre sonra, uygulama çiftin arkadaşlarının dikkatini çekmeye başlamış. Uygulamayı kendi sevgilileriyle, aileleriyle veya arkadaşlarıyla kullanıp kullanamayacaklarını sormaya başlamışlar. Bu nedenle Moss, Locket’ı App Store’daki kullanıcıların kullanımına açmaya karar vermiş.

@locketcamera

Link in bio #locket #widget #2021 #2022

♬ original sound – Locket

Zirveye doğru hızlı bir yükseliş

2022’nin ilk gününde App Store’a açılan uygulamaya, yalnızca 10 gün içinde 2 milyondan fazla kullanıcı kaydoldu. Ocak ayı ortalarında Locket, Apptopia’nın uygulama mağazası verilerine göre ABD App Store’da 1 numaralı uygulama ve 1 numaralı sosyal ağ oldu.

Moss, Locket’ın hızlı yükleşini TikTok’ta uygulamayı çalışırken gösteren – yukarıdaki – videoya bağlıyor. Videoyu izleyen diğer TikTok kullanıcıları, uygulamayı ve orijinal Locket videosunda kullanılan özel sesi içeren kendi içeriklerini oluşturmaya başlamışlar. Bu, uygulamanın TikTok’un genç kullanıcı tabanı arasında daha da patlamasına yardımcı olmuş. Yalnızca Birleşik Krallık’ta bir TikTok kullanıcısı tarafından yaratılan video bilr tek bir günde 5 milyon izlenmeye ulaşmış.

Uygulama geliştiricilerinin, lansman sırasında yüklemeleri artırmak için TikTok’tan yararlanmaları yaygın bir durum. Moss, burada hiçbir ücretli tanıtım yapmadığını ve başka mecralarda da ücretli reklamlar yayınlamadığını belirtmiş.

Uygulamayı kullanmaya başlamak için App Store’dan Locket‘ı indirmeniz ve telefon numaranızı doğrulayarak kaydolmanız gerekiyor. Locket, daha sonra iPhone’unuzun Kişilerine ve Kamerasına erişim istiyor. İdeal olarak, Locket kullanıcıların tam adres defteri erişimini atlayarak bunun yerine kullanıcıların arkadaşlarını bağımsız davetler yoluyla davet etmesine izin veriyor. Çünkü bu daha gizlilik odaklı bir yaklaşım. Moss, Locket’ın iletişim bilgilerinizi saklamadığını veya davetlerini kendi telefon numarasını kullanarak otomatik olarak göndermediğini söylüyor. Arkadaşlarınıza davet için gönderilen metni özelleştirebilmeniz için iMessage penceresini açıyor.

Locket’ta size katılmaları için arkadaşlarınızı davet edip ekledikten sonra, uygulamanın widget’ını iOS ana ekranınıza ekliyorsunuz. Widget’a, gün boyunca arkadaşlarınızdan resim ekleniyor ve widget üzerinde anında sergileniyor. İstediğiniz zaman arkadaşlarınızın widget’larına gönderilmek üzere uygulamayı açıp siz de fotoğraf ekleyebiliyorsunuz.
Uygulamada bundan daha fazlası yok. Süslü kamera filtreleri veya efektleri bulunmuyor. Uygulama, fotoğrafları en fazla beş kişiden oluşan küçük bir grupla gerçek zamanlı olarak paylaşmanın bir yolu olacak şekilde tasarlanmış.

Yakın çevreyle paylaşıma odaklanan pozitif yaklaşım ürünü uygulamalar son zamanlarda önem kazanmaya başladı. Aileye ve yakın arkadaşlara özel videolu mesajlaşma uygulaması Huddle da bu eğilimin sonuçlarından biriydi. Belki de pandemi, sık sık bir araya gelemeyen insanların bağlarını sanal dünyada koruyabilmesi adına daha fazla girişimin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Görsel: App Store