Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klasik Eserler Çukurları Kaplayan Sokak Mozaiklerine Dönüştü

Klasik Eserler Çukurları Kaplayan Sokak Mozaiklerine Dönüştü

Jim Bachor "Master Pieces" serisinde, Chicago sokaklarındaki çukurları ünlü tabloların mozaikleriyle süsledi.

Jim Bachor, sokak sanatında ortaya koyduğu benzersiz çalışmalarıyla adını dünya çapında duyurmuş bir sanatçı. Kendisi yollardaki çukurları el emeği göz nuru mozaiklerle süslüyor. Sokakların kusur sayılan bir özelliğini kendisi için çalışma yüzeyi haline getiriyor. İlk olarak sıradan nesnelerin mozaiklerini yaparak adını duyurmuştu. Ardından New York sokaklarını böcek ve fare gibi insanlık tarafından haşere olarak nitelendirilen canlıların mozaikleriyle süsleyerek ses getirmişti. Bu defaki mozaik teması ise klasik tablolar.

Yeni bir çukur sanatı serisi “Master Pieces”

Konusuna yakışır şekilde Master Pieces olarak adlandırdığı bu seri, Chicago Sanat Enstitüsü’nde korunan kült sanat eserlerinin tasvirlerini içeriyor. Jim Bachor, seriyi hazırlarken nelerden ilham aldığını şöyle açıklamış: “Her şey yan yana gelmekle ilgili. Bazen yeni bir çukur sanatı serisine başlarken entelektüel düzeyi yüksek bir konuyu, çukur sanatıyla yan yana getirmeyi severim. Master Pieces serisi de aynı şeyi yapıyor; Chicago Sanat Enstitüsü koleksiyonundan çok ünlü, ikonik parçaların ayrıntılarını alıyor ve onları kirli sokaklara yerleştiriyor.”

Seri; Edward Hopper’ın Gece Kuşları, Grant Wood’un American Gotiği ve Vincent van Gogh’un Arles’teki Yatak Odası tablolarından kesitler içeriyor. Bachor ayrıca “Chicago Sanat Enstitüsü Bu Sanatı Finanse Etmeli” yazan metinli bir mozaik de yaratmış.

“Bu eserler bağımsız parçalar olsaydı, muhtemelen her birini yaklaşık 3.500 dolara satardım” diyor. Bu nedenle Master Pieces’i dört bitmiş eserle sınırlamaya karar vermiş, ancak bu kadarıyla bile şehre damgasını vurmuş.

Mozaikleri olmasa da onların baskılarını internet üzerinden edinmek mümkün. Bachor’un mağazasına buradan göz atabilir, kendisini Instagram’ı üzerinden takip ederek yeni projelerinden haberdar olabilirsiniz.

Özenle seçtiğimiz diğer çağdaş mozaik projelerine buradan göz atabilirsiniz. Bu projelerin de büyük bir kısmı sokak sanatı alanında üretilen işler.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

bachor (@jimbachor)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram