Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Benzersiz ve Çılgın 100 Evi

Dünyanın En Benzersiz ve Çılgın 100 Evi

OMG! adlı projesiyle dünyanın en benzersiz ve çılgın ev tasarım fikirlerini aradığını açıklayan Airbnb, seçtiği birbirinden ilginç 100 tasarımı hayata geçirmeye başladı.

Dev bir patates, büyük bir peynir dilimi, disko topu ve terlik. Bu rastgele gibi görünen tuhaf nesneler listesi, esasında Airbnb’nin yakın gelecekteki konaklama yerlerini tanımlıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında dünyanın en çılgın ve benzersiz ev tasarım fikirlerini seçmek ve hayata geçirmek amacıyla toplamda 10 milyon dolar tutarında bir fon oluşturduğunu açıklayan Airbnb, bu kapsamda OMG! adlı bir yarışma başlattı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Airbnb (@airbnb)’in paylaştığı bir gönderi

Yarışma, çok sayıda ülkeden aralarında bin 214’ü ağaç evi, 777’si meyve şeklinde ev tasarımı önerisi olan 10 binden fazla başvuru aldı. Başvurular tasarım ve stil ikonu Iris Apfel, Avustralyalı mimar Koichi Takada, Airbnb Süper Ev Sahibi Kristie Wolfe ve Airbnb Deneyimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bruce Vaughn tarafından değerlendirildi. Aralarından seçilen 100 tasarım fikri, OMG! fonundan her birine ayrılan 100’er bin dolarlık bütçe ile teker teker hayata geçmeye başladı. 2023 yazında ilk misafirlerini kabul etmeye başlayacak olan absürt tasarımların inşasının tamamlanması için yarışmayı kazananların sadece on ayları var.

Alaska’nın ıssız bir kasabasından Meksika’da bir çöle, 23 farklı ülkede bulunan çılgın tasarımların tam listesine bu linkten ulaşabilirsiniz. Hayata geçen tasarımların bazılarına birlikte göz atalım:

ABD – Whitney H. tarafından Idaho’daki bir çiftlikte yaratılan Dev Saksı Ev

Kosta Rika – Esteban A. tarafından yağmur ormanlarında yaratılan sürdürülebilir Arı Kovanı Evi

Şili – Ignacio R. tarafından bir avokado tarlasında yaratılan Avokado Evi

ABD – Matthew F. tarafından George Mountain’da yaratılan Kamera Evi

ABD – Trey D. tarafından yaratılan Kahvaltılık Gevrek Evi

Meksika – Diego A. tarafından çölde yaratılan Fosil Salyangoz Evi

Görseller: Airbnb, Instagram, Youtube