Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sphere Görkemli Animasyonlarla Işık Saçtı

Sphere Görkemli Animasyonlarla Işık Saçtı

Dünyanın en görkemli eğlence merkezlerinden biri olması beklenen Sphere, 4 Temmuz’da büyüleyici animasyonlarla Las Vegas'ı aydınlatmaya başladı.

Dış cephesindeki ekranları ilk kez tam anlamıyla açılan tesis, küresel bir müzik ve eğlence arenası olarak tanımlanıyor. Las Vegas’da inşa edilen küre yapı, reklam camiası tarafından devasa bir reklam panosu olarak da nitelendiriliyor.

Sphere’in dış cephesi “Exosphere”; sanatçılar, markalar ve iş birlikleri için benzersiz bir tuval

Mimarlık stüdyosu Populous tarafından tasarlanan Sphere, Eylül ayında kapılarını resmen ziyaretçilerine açtığında, Las Vegas dünyanın en büyük küresel yapısına resmen ev sahipliği yapıyor olacak. Kürenin yüksekliği 366 fit (111,5568 m), genişliği ise 516 fit (157,2768 m) olarak açıklanmış. Bu rekor daha önce İsveç’in Stockholm kentindeki Avicii Arena’daydı.

Küre aynı zamanda dünyanın en büyük birleşik LED ekranı

Kürenin dışındaki LED ekranlar bir araya getirildiğinde neredeyse 54.000 metrekarelik bir alan kaplıyor. Bu da küreyi aynı zamanda dünyanın en büyük birleşik LED ekranı yapıyor.

5 Temmuz’da paylaşılan basın bülteninde, Marka Stratejisi ve Yaratıcı Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Guy Barnett’in şu ifadeleri yer alıyor: “Exosphere bir ekran veya reklam panosundan daha fazlası; yaşayan bir mimari ve dünyanın herhangi bir yerinde var olan hiçbir şeye benzemiyor. Dün geceki gösteri, Exosphere’in büyüleyici gücüne ve sanatçılara, ortaklara ve markalara izleyicilerle yeni yollarla bağlantı kurmak için çekici ve etkili hikayeler yaratma olasılıklarına bir bakış sağladı.”

Tesis faaliyete geçtiğinde, Las Vegas’a seyahat edenler binadaki 164.000 hoparlörlü ses sisteminin ve “çoklu duyusal canlı eğlencenin” keyfini çıkarabilecekler. Çoklu duyusal eğlence özelliği, Sphere’in rüzgar ve koku gibi farklı duyuları harekete geçiren donanıma sahip olmasından kaynaklanıyor. Bina, 23.000 kişilik kapasiteye sahip.

Amerikan Bağımsızlık Günü’nde başlatılan dış cephe animasyonları, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük heyecan yaratmış. 2 gündür bu animasyonları ölümsüzleştiren çok sayıda video paylaşılıyor. Sphere de kullanıcılardan gelen bu paylaşımların pek çoğunu yeniden paylaşıyor.

Görsel: Sphere