Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Şifreyi Unutamayacaksınız

Bu Şifreyi Unutamayacaksınız

The Password Game adlı ücretsiz web tabanlı şifre oyunu, birbirinden yaratıcı ve zorlu aşamalarıyla kısa sürede sosyal medyada viral oldu.

Bildiğiniz üzere sürekli gelişen web dünyasında her zaman uyulması gereken iki temel kural var: Hüküm ve koşulları okumak ile güçlü şifreler oluşturmak. Dört bir yandan yaşanan veri sızıntılarıyla birçoğumuz dark web’de kulağımızın arkasına kadar afişe olmuş durumda olsak bile mükemmel kombinasyonu yakalayarak hem güvenli hem hatırlaması kolay şifre oluşturmak halen bitmeyen bir dert. Neredeyse herkesin yıllarca pratik yaptığı şifre oluşturma işini oyuna dönüştüren yazılımcı Neal Agarwal, mükemmel kombinasyonu bulmanıza eğlenceli ve biraz da çileden çıkarıcı bir şekilde yardımcı oluyor.

Agarwal tarafından geliştirilen ve 27 Haziran’da yayına alınan ücretsiz web tabanlı bir oyun olan The Password Game (Şifre Oyunu), aşılması zorlu kurallarıyla kısa sürede viral oldu. Basit bir ara yüze sahip oyunun web sayfasında sizi önce “Lütfen bir şifre seçiniz” ifadesi karşılıyor. Belirlediğiniz şifreyi boş alana girdikten sonra oyunun katmanları açılmaya başlıyor. Diyelim ki, yılların kullanıcısı olarak biri mutlaka büyük harf olmak üzere küçük harf, rakam ve noktalama işareti bulunan olası şifrenizi tüm özgüveninizle girdiniz. İşte bu noktada oyun size şifre oluşturmaya dair bildiklerinizi unutturacak yeni kurallar dayatmaya başlıyor.

Örneğin şifrenizin içinde rakamlar mı var? Varsa mesela bu rakamların toplamı 25 olmalı. Sitenin reklamverenlerinden birinden bahsetmeli. Periyodik tablodan bir element içermeli. Rule 1,2,3 … şeklinde devam eden oyunun her adımında şifrede mükemmel kombinasyonu oluşturabilmek adına çeşitli görevleri tamamlamanız gerekiyor. Bu bazen bir matematik problemi, bazen bir satranç hamlesi, bazen de bir diğer viral oyun Wordle’ın bugünkü yanıtı olabiliyor.

Agarwal, Nisan sonunda geliştirmeye başladığı The Password Game’in tamamlanmasının iki ay sürdüğünü belirtiyor: “İnternetteki şifre kuralları daha da tuhaflaştıkça, sonunda bunu yapmak için iyi bir zaman olduğunu hissettim.” Toplamda 35 kuralın bulunduğu The Password Game, TikTok’u adeta ele geçirmiş durumda. İçerik üreticiler canla başla oyunu yenmeye çalışıyor ve geçtikleri aşamalara dair diğer kullanıcılara yol gösteren çok sayıda video paylaşıyorlar. Kural 24 ve kural 28 gibi bazı aşamalarda takılı kalan kullanıcılar Twitter üzerinden Agarwal’dan yardım talep ediyor. The Password Game oyununa bu bağlantıdan erişerek siz de şansınızı deneyebilirsiniz.

Görseller: The Password Game