Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şifre Hatırlamak Bu Kadar Zor Olmamalı

Şifre Hatırlamak Bu Kadar Zor Olmamalı

iPhone X yeni reklamında şifre hatırlamanın zorluklarını bir yarışma metaforuyla sunarak Face ID özelliğinin hayatını nasıl kolaylaştırdığını vurguluyor.

İnternetin, e-ticaretin ve sosyal platformların yükselişiyle birlikte bizden önceki kuşakların sahip olmadığı bir sorunumuz var artık: Şifre ve güvenlik. Hemen hemen her internet sitesi bir şifre istiyor, üstelik zaman zaman bunları yenilememizi de talep ediyor. Hacklenmeye karşı güvenli ve kolay hatırlanmayacak bir şey seçmek gerekiyor, hepsine aynı şifreyi veremiyoruz. Dolayısıyla sürekli olarak bir “Şifrem neydi?” durumuyla karşı karşıyayız. Hatırlar gibi oluyoruz, deniyoruz, olmuyor, hesaplar kilitleniyor… Mütemadiyen bir enerji ve vakit kaybı. Apple da yeni iPhone X reklamında bu soruna eğiliyor.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan Unlock ve Fly Market filmleriyle Face ID özelliğinin yapabildiklerine odaklanan iPhone X, bu filminde yüz tanıma teknolojisinin şifre yönetimini ne kadar kolaylaştırdığını anlatıyor. Film; yüzünüzü evrensel bir giriş aracı, size özel bir şifre olarak kullanan Face ID sayesinde 3. parti uygulamalara da giriş yapabileceğinizi gösteriyor.

Yarışma Programı Metaforuyla Şifre Sorunu

Bir buçuk dakikalık film klasik bir yarışma programı formatında ilerliyor. Yarışmacının karşılaştığı soru tipik bir genel kültür sorusu değil de en son banka şifresi. Yarışmacı stres içinde şifresini hatırlamaya çalışırken seyirciler de giderek sıkılıyor ve asabileşiyor.

Neyse ki yarışmacımız, yarışmayı tam kaybetmek üzereyken iPhone X sayesinde uygulamaya giriyor ve günü kurtarıyor. Ve biz anlıyoruz ki tüm bunlar aslında şifre hatırlamak zorunda kalmanın bizde yaşattığı kaygıları anlatıyormuş. Nitekim Apple’ın yayınladığı video açıklamasına göre de ana fikri bu: Şifrenizi hatırlamak bir hafıza testi gibi hissettirmemeli çünkü Face ID özelliği sayesinde yüzünüz zaten şifreniz.

şifre_apple_iphone x_memory_bigumigu_ şifre_apple_iphone x_memory_bigumigu_ şifre_apple_iphone x_memory_bigumigu_

Görkemli Bir Set Tasarımı ve Eğlenceli Detaylar

Filmin yönetmeni daha önce Audi’nin mükemmel filmi Clowns gibi pek çok tanınmış reklamda imzası olan Ringan Ledwidge. Eğlenceli bir metafor üzerinden ilerleyen film; görkemli bir set tasarımına ve özenle hazırlanmış kostümlere sahip. Aralarda fark ettiğiniz hoş detaylar var. Örneğin yarışma masası tepeden bakıldığından biraz akıllı telefonları andırıyor. Seyircilerin abartılı tepki ve mimikleri ise filmin parodisini güçlendiriyor.

Künye:

Reklamveren: Apple
Marka: iPhone X
Yönetmen: Ringan Ledwidge

Görsel: YouTube