Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yoldaki Palyaçolardan Koruyan Teknoloji

Yoldaki Palyaçolardan Koruyan Teknoloji

Audi A8'in güvenlik özelliklerini tanıtan reklam filmi, yoldaki sorumsuz sürücüleri palyaçolar olarak yansıtıyor.

Yolda karşımıza çıkabilecek pek çok tehlike var da aslında trafikte en büyük sorunu yaratan, dikkatsiz ve sorumsuz kullanan diğer sürücüler. Kazaların çoğu başkalarının hatalarına verdiğimiz tepkilerden kaynaklanmıyor mu? Otoyolda makas atanın, alkollü kullananın, kırmızıda geçenin, yola fırlayanın hatasının bedelini çoğu zaman oradan geçmekte olan ödüyor. Audi de son A8 reklamında şahane bir metaforla bu gerçeği ele alıyor ve yoldaki sorumsuz sürücüleri palyaçolar olarak konumluyor.

Palyaço, komik ve çocuksu bir şey olması gerekirken nedense çoğumuzu ürperten bir şey. Stephen King’in kültleşmiş “It” kitabı (ve filmi) de bu ürpertinin yansıması. Audi’nin filmindekiler ise ürpertici olmasalar da yine komik değil zira bir gerçeği yansıtıyor. Filmdeki palyaçolar trafikten tanıdık… Dikiz aynasına bakıp makyaj yapanlar, otomobilde birbiriyle cilveleşen sevgililer, dikkati dağılmış servis soförü, tehlikeli hareketler yapan motorcular, önüne arkasına bakmadan yola çıkanlar, direksiyon başında ağlayıp gözünü yoldan çevirenler, yola bir şey düşüren kamyonlar… Bunların hepsini tanıyoruz, biliyoruz, trafikte nasıl sorunlar yarattıklarına aşinayız. Peki bunlardan kendimizi nasıl koruyacağız?

BBH Londra tarafından yaratılan, Ringan Ledwidge yönetmenliğindeki film Audi’nin güvenlik özelliklerinin yoldaki palyaçolardan bizi nasıl koruduğunu anlatıyor. Audi A8’in sensörleri, kameraları ve diğer güvenlik donanımları trafikteki saçma sapan davranışlara karşı uyarıyor ve kazayı önlüyor. Nitekim film palyaçoların yaptığı saçmalılar arasından güvenle ilerleyen Audi A8′ iki sirk arabasının arasına kusursuz şekilde park ederken gösterip mesajı veriyor: “Audi technology. Clown Proof.”

90 saniyelik film gerçekten nefis.  Lisa Hannigan’ın yorumuyla filme yumuşak yumuşak eşlik eden Sondheim’in mizkal klasiği “Send in the Clowns” görüntüyü şahane bir şekilde bütünlüyor. Renkler, görseller, palyaçolar ve otomobilleri filme estetik katıyor. Sinematografi ve sanat yönetimi kelimenin tam anlamıyla müthiş.

Televizyonda yayına giren film, British Film Institute film gösterimleri öncesinde de yayına giren ilk reklam olma özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra Shazam üzerinden reklamın müziği dinlenebilirken her Shazam yayını için Audi yol güvenliği konusunda çalışan yardım kuruluşu Brake’e Kasım ayı boyunca destek verecek.

Künye:
Reklamveren: Audi U.K
Reklam Ajansı: BBH London
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Ian Heartfield
Reklam Yazarı: Doug Fridlund
Sanat Yönetmeni: Mikael Alcock
Strateji: Ed Kurland
Strateji Yönetmeni: Damien Le Castrec
İş Yönetmeni: Polly McMorrow
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Zara Scriven
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: François-Xavier Hafner
Yapımcı: David Lynch
Yapım Yardımcısı: Charlie Hurlock
Yapım Şirketi: Rattling Stick
Yönetmen: Ringan Ledwidge
Yönetici Yapımcı: Katie Keith
Yapımcı: Tim Nunn, Sally Humphries
Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw
Post Prodüksiyon: The Mill
Kurgu: Work Editorial – Rich Orrick
Ses: String and Tins
Müzik Süpervizörü: Ayla Owen, Julz Baldwin
Kayıt Yapımcısı: David Kosten
Sanatçı: Faultline – Lisa Hannigan
Şarkı: “Send In the Clowns” (beste: Stephen Sondheim – kayıt:Warner Chappell)

Görsel: YouTube