Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şık ve Pratik Yağmur Suyu Deposu

Şık ve Pratik Yağmur Suyu Deposu

Studio Bas van der Veer, klasik yağmur suyu toplama fıçılarına şık bir alternatif olarak Raindrop adlı yağmur suyu deposunu tasarladı.

Yeryüzündeki temiz su kaynaklarının azalmasıyla birlikte yağmur suyu toplama konusu önem kazandı. Yağmur suyu biriktiren içbükey çatılar, bir okulun su ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan önemli projelerden biriydi. Studio Bas van der Veer ise evlerde yağmur suyu toplamak için yaygın olarak kullanılan fıçıların yerine Raindrop adlı modern bir alternatif tasarladı. Pek de şık olmayan fıçıların aksine Raindrop yağmur damlası şeklinde oldukça hoş bir görünüme sahip. Ayrıca haznesinin üst kısmında bir de sulama bidonu yer alıyor.

Tasarımcı Van der Veer, bu tasarımı 8 yıl önce Eindhoven Tasarım Akademisi’nde hazırladığı tezin bir parçası olarak tasarlamış ve “A Drop of Water” (bir damla su) olarak adlandırmış. Tasarım, uygulanan birkaç yeniliğin ardından Raindrop adıyla son haline dönüşmüş. Raindrop; René Smeets Award, Tuinidee Award, Tuin & Co Award, Journées des Collections Jardin – Innovation Award gibi pek çok ödül kazanmış. Melkweg Award ve Condé Nast Traveler I&D’nin içinde bulunduğu birkaç prestijli tasarım ödülü için de kısa listeye alınmış. Tasarım, saksı ve benzeri bitki aksesuarları üreten Elho tarafından üretime alınmış, farklı işlevlere ve boyutlara sahip versiyonları yaratılmış. Balkon gibi sınırlı alanlar için tasarlanan Raindrop Mini’nin yanı sıra kuş banyosuna sahip olan Pure Rain adlı daha büyük modeli de bulunuyor. Raindrop’ın tüm modelleri 50 ila 80 mm çapındaki boru hatlarına kolayca bağlanabiliyor. Klasik yağmur suyu toplama fıçılarında olduğu gibi Raindrop’ın da bir musluğu bulunuyor.

Yağmur damlası şeklindeki tasarımı nedeniyle Raindrop’ın, klasik yağmur suyu biriktirme fıçıları kadar su almadığı bir gerçek. Ancak Van der Veer’e göre yağmur damlası, tasarımın misyonuyla ve içeriğiyle bağlantılı olduğundan önemli ve taviz verilmemesi gereken bir sembol.

Raindrop son olarak Köln’de gerçekleşen spoga + gafa 2017 fuarında sergilenmiş. 2018 yılının başlarında satışa sunulması planlanıyor.

Görsel: Studio Bas van der Veer