Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pizza Paylaşmanın Şifresi

Pizza Paylaşmanın Şifresi

Red Baron Pizza, Netflix'in şifre paylaşma krizini pizzanın paylaşılabilirliğini hatırlatan yeni kampanyasıyla iletişim fırsatına çeviriyor.

Aboneliklerin ev dışındaki kullanıcılarla paylaşılmasını önlemek amacıyla geçtiğimiz yıl şifre paylaşımını yasaklayacağını duyuran Netflix, Şubat ayında bu yasağı detaylandırmasının ardından geçen hafta şifre paylaşımını ücretli hale getirdiğini açıkladı. Henüz Türkiye’de yürürlüğe girmeyen bu karar için Netflix kullanıcılardan parola paylaşımı karşılığında aylık ekstra 7,99 dolar ödeme talep ediyor.

2022’de yapılan bir araştırmaya göre, geçen hafta resmi olarak uygulamaya konulan bu kısıtlama, ABD’deki internet hanelerinde akış hesaplarını paylaşan tüketicilerin yüzde 40’ını etkiliyor. Araştırma şirketi Kantar’ın verilerine göre ise Netflix bu kararı nedeniyle yalnızca İspanya’da 1 milyon kullanıcıyı şimdiden kaybetti. Her ne kadar Netflix yetkilileri alacakları ödemelerin abone kaybını karşılayacağını belirtiyor olsa da, parola paylaşımı her iki ucu farklı sorunlara çıkan bir krize dönüştü Netflix için.

Ancak kiminin krizi bir diğerinin PR fırsatı olabiliyor. Red Baron adlı pizza markası, tüm bu şifre paylaşımı tartışmalarını kendi lehine TBWA\Chiat\Day LA imzalı başarılı bir kampanyaya dönüştürdü. Parol gibi paylaşılamayan şeylerin aksine pizzanın paylaşılabilir bir yiyecek olduğuna dikkat çekmek isteyen Red Baron Pizza, yeni kampanyasında insanları paylaşmaya teşvik ediyor. Red Baron, “Harika bir şeyi paylaşın” sloganıyla yayınlanan kampanyada kapsamında pizza severlere sınırlı süreli bir ‘Pizza Paylaşımı’ promosyonu sunuyor.

Pizza Paylaşımı için Red Baron Pizza Sharing mikro sitesine yönlendirilen müşteriler, ücretsiz Red Baron pizza kuponlarını aldılar. Stoklar tükenene kadar promosyonu sürdüreceklerini belirten markanın açıklamasına göre kuponlar kısa sürede tükendi. “Her şeyin birlikte yendiğinde daha iyi olduğuna inanıyoruz ve lezzetli bir yemeği paylaşmak için insanları masada bir araya getiriyoruz.” diyor Schwan’s Company Kıdemli Pazarlama Müdürü Maddie Essman. Kampanya ayrıca Instagram, TikTok ve Twitter’da yayınlanan ve Netflix’e atıfta bulunan bir video ile tanıtıldı.


Görseller: Twitter, Instagram