Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Street View’da Saklı Tuhaflıklar Evreni

Google Street View’da Saklı Tuhaflıklar Evreni

"Wonders of Street View" ile Google Street View’daki yüzlerce garip, saçma, sevimli ya da tüyler ürpertici görüntü arasında gezinmek mümkün.

Wonders of Street View, ziyaretçilerin tek bir tıklamayla Google Street View’daki (Google Sokak Görünümü) akıllara durgunluk veren yüzlerce görüntü arasında gezinmesini sağlıyor. Sitenin görünümü Google Street View’den pek farklı değil. Dolayısıyla hiç bocalamadan siteyi kullanabiliyorsunuz. Sadece gördükleriniz, bir küratörün elinden geçip bir araya getirilmiş derleme görüntüler.

Üç ayaklı bir adam, binaya tırmanan bir otomobil, kuş maskeleri takan tuhaf bir topluluk, Wonders of Street View’da rastlayabileceğiniz görüntülerden. Dijital bozulma (glitch) nedeniyle oluşan tuhaf sahneler, garip anıt heykeller ve kameralı Google Street View arabalarına poz vermeye çalışan insanların abartılı fotoğrafları da en çok dikkat çekenlerden. Random (rastgele) butonunu kullandığınızda, dünyayı acayip görüntüler üzerinden keşfe çıkmış oluyorsunuz.

“Rastgele” butonuyla dünyanın dört bir yanından 300’ü aşkın tuhaf görüntü arasında gezinin

Sitenin arkasındaki isim Neal Agarwal. Kendisi bu türden pek site hazırlamış. Agarwal yapım sürecini şöyle açıklıyor: “Makalelerden ve listelerden garip ve ilginç yerlerin bir listesini derlemek için birkaç hafta harcadım ve ardından bunları Google Sokak Görünümü’nde bulmaya çalıştım. Diğer insanlar da sokak görünümünde buldukları tuhaf noktaları ve anormallikleri paylaştılar ve bunları da bulmaya ve dahil etmeye çalıştım. Geçen ay sokak görünümünde onlarca saat geçirdiğimi düşünüyorum.”

Agarwal, şu an itibariyle Wonders of Street View’da yaklaşık 300 konum bulunduğunu belirtmiş. “Kesinlikle daha fazla sokak görünümü eklemeye devam etmek istiyorum! Sokak görünümünde harika bir şey bulan olursa, bana göndermekten çekinmesin.” diyor.

Google Street View temalı diğer yaratıcı işlere buradan göz atabilirsiniz. Benim favorim kedilerin gözünden Onomichi’yi (Japonya) gezebileceğiniz “Cat Street View” projesi. Bu kedili internet sitesinde artık bazı aksamalar hatta açılmama durumları söz konusu. Yine de projenin nasıl şekillendiğini anlatan habere şuradan erişebilirsiniz.

Görsel: Wonders of Street View