Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heinz Super Bowl’un Matematik Problemini Çözüyor

Heinz Super Bowl’un Matematik Problemini Çözüyor

Heinz, her sezonu tanımlamak için Roma rakamlarını kullanan ve bu yıl 57.'si düzenlenen Super Bowl'un yarattığı kafa karışıklığını çözmek için bir kampanya başlattı.

Super Bowl’un her yıl sporseverlerde yarattığı kafa karışıklığını gidermek isteyen Heinz, yeni kampanyasıyla birlikte bu yılki Super Bowl’a özel ürettiği ketçabı tanıttı. 57 sayısıyla bütünleşen ketçap markası Heinz, bu yıl 57.’si düzenlenen Super Bowl organizasyonuna (Super Bowl LVII) atfen LVII Meanz 57 adlı ürününü piyasaya sürdü. Markanın kurucusu Henry J. Heinz’ın 1896 yılında gördüğü bir reklamdan ilham alarak o dönemde 60’tan fazla ürün üretilmesine rağmen “57 Çeşit” sloganını benimsemesinden bu yana yüz yılı aşkın bir süredir marka, 57 sayısıyla neredeyse eş anlamlı.

Öte yandan çoğu insan 10’a kadar olan Roma rakamları aşinadır ancak sayılar arttıkça işler karmaşıklaşabilir. Okunmasındaki zorluklardan dolayı sporseverler uzun süredir her sezonu tanımlamak için Roma rakamlarını kullanmasından dolayı Super Bowl organizasyonunu eleştiriyor. Heinz, kafa karıştırıcı bu sorunu ortadan kaldırmak için bu yılki LVII. (57.) oyunla eşleşen ikonik 57 numarasını taşıyan ürününü kullanarak Rethink ile birlikte “LVII Means 57” adlı bir kampanya hazırladı.

Ulusal Futbol Ligi (NFL) ile Amerikan Futbol Ligi’nin (AFL) birleştiği 1970 yılından bu yana SuperBowl’da sezonları tanımlamak için Roma rakamları kullanılıyor. AFL’nin kurucusu Lamar Hant’ın oyuna gösteriş ve saygınlık katmak için önerdiği bu sistem, futbolseverler için yıllar içinde adeta bir sınava dönüştü.

İzleyicileri Roma rakamlarını bir kenara bırakıp Super Bowl’u bu yıl gerçek sayısıyla yani 57 ile adlandırmaya teşvik eden Heinz, turnuvanın hayranlarını #LVIIMeanz57 hashtagini kullanarak sosyal medyada düşüncelerini paylaşmaya davet etti. Ayrıca bu konuda seslerini duyurabilmeleri için web sitesi üzerinden bir oylama başlattı. Ankete katılan 700 kişiye sınırlı sayıda üretilen özel etiketli ‘LVII Meanz 57’  ketçapları hediye edilecek. Super Bowl hayranlarının oy kullanmak için 12 Şubat tarihine kadar süresi var.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Heinz (@heinz)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Heinz, lbbonline, Instagram, Youtube