Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Trafikte Ketçap Akışkanlığı Hızında İlerleyenlere Ödül

Trafikte Ketçap Akışkanlığı Hızında İlerleyenlere Ödül

Heinz'in Rethink imzalı kampanyasında sıkışık trafikte kalanlar üzerinden markanın ketçaplarının cam şişeden dökülme hızına vurgu yapılıyor.

Heinz‘in ketçapları şişeden oldukça yavaş aksa da çoğu kullanıcısı bu akış hızının ne kadar olduğun tam olarak bilmiyor. Ketçaplar Heinz’in cam şişelerinden saatte 0,045 kilometre hızla dökülüyor. Bu hızı kıyaslamak ve ketçapların dökülme hızına vurgu yapmak isteyen marka trafikte sıkışan araçları hedefine alıyor. Yavaş yavaş dökülen ketçabı ile ünlü Heinz, yaz sıcağında trafikte kalanları ödüllendiriyor.

Sinir bozucu trafikte sıkışıp kalmak bu kadar lezzetli olmamıştı

Navigasyon uygulaması Waze ve Burger King ile birlikte çalışan Heinz, trafikte sıkışan Kanadalılara mükemmel bir kombinasyon sunarken Heinz hayranlarına yavaş gitmenin her zaman kötü bir şey olmadığını göstermiş oluyor. Yazın sıcağında trafikte sıkışıp kalan Kanadalı vatandaşların hafta sonu kaçamaklarında veya tatillerinde bitmeyen, sonu gelmeyen ve can sıkan bu trafik sorunu kimi zaman çok sinir bozucu olabiliyor. Bir adım bile ilerlemeyen trafikte bekleyen insanların sosyal medya çektikleri videolarda durum daha net anlaşılıyor.

Trafik yoğunluğu arttığında ve hız Heinz ketçaplarının şişeden boşalma hızına düştüğünde sürücüler ücretsiz Heinz ketçap ve Burger King’in hayvansal gıda içermeyen ürünü Impossible Whopper kazanıyor. 3 Haziran’dan 4 Temmuz’a kadar devam edecek olan kampanyada WAZE uygulamasını kullanan katılımcılar Kanada otoyolunda trafiğe takıldıkları anda ve hızları saatte 0,045 kilometreye düştüğünde bu ikilinin yer aldığı kuponu otomatik olarak alabilecekler.

ketçap

Tabii trafiği tehlikeye düşürmemek ve haksız bir şekilde kazanç sağlamamak için uygulama üzerinden trafiğin yoğunluk durumu da takip ediliyor ve ödüllendirme bu değerlendirmeden sonra sağlanıyor. Rethink tarafından yaratılan Heinz Bottleneck kampanyası sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra trafikte hedeflenen hıza yaklaştıkça etkileşime giren ve kampanya mesajlarını paylaşan dijital panolarla destekleniyor.

Bu kampanya markanın ketçaplarının ne kadar yavaş döküldüğünü vurgulayan ilk işi değil. Heinz daha önceleri ürünlerinin şişeden uzun sürede dökülmesini vurgulayan ve “57 Varieties” sloganına atıfta bulunan bir kampanya gerçekleştirmişti. Kampanyada ziyaretçiler açılması tam 57 dakika süren internet sitesine girdikten sonra Heinz Burger Kiti kazanma şansı yakalıyordu.

Künye

Müşteri: Heinz Canada
Ajans: Rethink

Görsel: YouTube, adsoftheworld