Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Saatchi & Saatchi’den Son 30 Yılın Yeni Yönetmenler Seçkisi

Saatchi & Saatchi’den Son 30 Yılın Yeni Yönetmenler Seçkisi

Saatchi & Saatchi'nin Lions Live etkinliğinde çevrimiçi olarak düzenlediği New Directors' Showcase oturumunda son 30 yılın işlerinden bir seçki yer alıyor.

Saatchi & Saatchi her yıl Cannes Lions’da New Directors’ Showcase ile yılın dikkat çeken yönetmenlerini öne çıkarıyor. Bu yıl festival pandemi nedeniyle iptal edilirken Lions Live ile iç görü ve deneyimler çevrimiçi olarak paylaşılıyor. Saatchi & Saatchi de yılın öne çıkan işleri yerine geçmişe dönüp geniş bir derleme ile karşımıza çıkıyor.

New Directors’ Showcase 1990’lı yıllardan 2010’lu yıllara uzanıyor

22-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Lions Live etkinliğinde konuşmaların yanı sıra, geleceğin çözümlerini üreten liderlere ve Global Lions Yaratıcılık Raporu’na yer veriliyor. Saatchi & Saatchi ise bu yıl New Directors’ Showcase ile son 30 yılın dikkat çeken işlerini ve yönetmenlerini ön plana çıkarıyor.

Bu yılki seçkide 90’lı yıllardan 2010’lı yıllara kadar farklı dönemlerden işler yer alıyor. Seçkide; stüdyolar ve yönetmenlerden reklam filmleri, kısa filmler, fragmanlar, müzik videoları bulunuyor. Hikayelere her dönemin kendine has dokusu işlerken zaman içerisinde değişime ve gelişime uğrayan prodüksiyon ve post prodüksiyon detayları da göze çarpıyor. Ancak yine de tüm işlerde anlatım gücünün ve izleyiciyi yakalayan hikayelerin ne kadar başarlı olduğu dikkat çekiyor.

Yaklaşık yarım saat süren Saatchi & Saatchi NDS çevrimiçi etkinliği 2021 yılında buluşmak temennisiyle sona eriyor. Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Michel Gondry | Levi’s (1995)


Frank Devos | Hansaplast (2005)


Juan Cabral | Cadbury (2008)


Andrew Thomas Huang | Solipsist (2012)


Kyra & Constantin | Official Trailer FMX (2013)


Studio Smack | De Staat ‘Witch Doctor’ (2016)


Tony Yacenda | Lil Dicky ‘Pillow Talking’ (2017)

Görsel: YouTube