Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şekilden Şekile Giren Lamba: Lamalight

Şekilden Şekile Giren Lamba: Lamalight

Türk tasarımcı ve ışık sanatçısı Büşra Tunç’un tasarladığı Lamalight, kapalı mekanlar için şık ve çok amaçlı aydınlatma seçenekleri sunuyor.

24 Ekim 2016 tarihli güncelleme:

Haziran ayında Lamalight olarak doğan proje ismini Liminal olarak değiştirme kararı aldı. Büşra Tunç ve Atölye Labs, bu değişiklikle birlikte Kasım ayında bir Kickstarter kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.


Eskişehir Anadolu Üniversitesi mimarlık bölümü mezunu Büşra Tunç, kinetik bağlantı noktalarıyla ve ayarlanabilen aydınlatma modülleriyle farklı yerlere uyarlanabilen Lamalight lambanın tasarımcısı. Tunç, şu an çalışmalarını İstanbul merkezli yaratıcılık ve etkileşim platformu Atölye Labs‘da sürdürüyor.

Tunç’un Atölye’ye ait mobilya markası CNVS için Atölye Labs ekibiyle birlikte tasarladığı modüler lamba Lamalight, döndürülebilen paslanmaz çelik bağlantı noktaları sayesinde masa lambası, duvar lambası ve tavana monte edildiğinde ise tavan aydınlatması olarak kullanılabiliyor. Katlanılabilir kinetik gövdesi sayesinde kolayca taşınabiliyor ve fazla yer kaplamıyor.

Lamaligh’ta 2 ayrı zemine yerleştirilen LED ışıkları kontrol etmek için bir açma kapama ve aynı zamanda ayar düğmesi yer alıyor. Bu düğmeyle ışığın yoğunluğu ve renk sıcaklığı ayarlanabiliyor. Çıkarılabilir pil ise daha geniş ölçekli bir kullanım imkanı sağlıyor.

Lamalight, yüksek kaliteli alüminyum blokların CNC torna tezgahından geçirilmesinin ardından geleneksel üretim aşamalarını takip ederek tasarlanmış. Lambanın, özel tasarımlı 270 derece dönebilen paslanmaz çelik bağlantı yerleri için ise patent onayı bekleniyor.

İlk kez Milano Tasarım Haftası 2016’da sergilenen Lamalight’ın Kickstarter üzerinden fonlanması planlanıyor.

Görsel: Atölye Labs