Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mükemmel Fotoğrafa Ulaşmanız İçin Çalışan Bir Kamera Asistanı

Mükemmel Fotoğrafa Ulaşmanız İçin Çalışan Bir Kamera Asistanı

Augra; var olan ışık koşulları altında en doğru ayarları bulmanızı sağlayan, timelapse video çekebilen ve saklama alanınızı yönetebilen bir kamera asistanı.

Aurga, fotoğrafçıların hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmış minik bir cihaz. Fotoğraf makinesinin flaşı üzerine yerleşen Aurga, DSLR kameralarla akıllı teknolojiler arasında bir köprü kuran bir asistan. Mühendis, fotoğrafçı ve ürün tasarımcılarından oluşan deneyimki bir ekibin ürünü olan cihaz, devam eden Kickstarter kampanyasında hedef fona çoktan ulaşmış durumda.

Akıllı bir kamera asistanı ve kişisel bulut saklama alanı olarak tanımlanan Aurga; fotoğrafçılar için büyük kolaylıklar sağlıyor. Kullanımı kolay ve sezgisel bir uygulama ile çalışan cihaz; fotoğrafçının kamerasını akıllı telefonu üzerinden kablosuz olarak 30 metre kadar uzaklıktan kontrol edebilmesine izin veriyor.

Aurga, sıradan bir kamera uzaktan kumandası değil; pek çok akıllı özelliği var. Yapay zekayı kullanan teknolojisi ile karmaşık ve gelişmiş bir fotoğraf sistemi içeriyor. Augra; var olan ışık koşullarını ölçerek bunu binlerce fotoğrafının analiziyle oluşturulmuş veri bankasındaki fotoğraflarla kıyaslıyor. Böylece o fotoğraf için en doğru ayarların hangisi olacağını söyleyebiliyor. Doğru fotoğrafı yakalayabilmeniz için veri bankası sürekli olarak güncelleniyor.

aurga_kickstarter_bigumigu

İstediğiniz Fotoğrafa Ulaşmak İçin En Doğru Ayarlar

Augra; fotoğrafçıya, bir düğme ile erişilebilen 6 hızlı ve basit seçenek sunuyor: Portre, manzara, timelapse, hareketli cisim, ışık izleri ve alan derinliği. Öğrenen ve gelişen yapay zeka sistemi; seçilen teknik için en uygun ayarı veriyor. Daha deneyimli kullanıcılar için tabii manuel mod seçeneği de var. Bu seçenekle diyafram, perde ve ISO için ince ayar yapılabiliyor. Bunların yanı sıra Augra; HDR özelliği ile farklı pozlamalarla çekilmiş 3 fotoğrafı birleştirerek en iyi ve en detaylı görüntüye ulaşmanızı sağlayabiliyor.

Örneğin Timelapse seçeneği ile başlangıç seviye fotoğrafçılar tekniğin temellerini öğrenme ve deneme fırsatı bulurken profesyonel fotoğrafçılar da daha az zaman harcayarak hedefledikleri etkiyi yakalayabiliyor. Farklı durumlar için önceden tanımlanmış modların yanı sıra saat başı veya dakika başı değişen ışık koşullarına uygun pozlama yapmak mümkün. Çekim bittiğinde önizlemesini seyredebiliyor ve uygulama ile videoyu doğrudan kaydedebiliyorsunuz.

Augra; 30 metreden fotoğraf makinesinin kontrol edilebilmesine izin veriyor. Uygulama ekranı üzerinde her şeyi kolayca yapabiliyor ve ekranda gördüğünüzü çekebiliyorsunuz. Uzaktan kumanda özelliği titreme ve sarsıntıyı da azaltarak daha kaliteli fotoğraflar ortaya çıkmasını sağlıyor.

Saklama Alanı Yönetimi ve Doğrudan Paylaşım

Fotoğrafçıların hayalindeki kareye ulaşmasını kolaylaştırmanın yanı sıra cihazın bir faydası da saklama alanını yönetmesi ve 256 GB’lık hafiza kartını desteklemesi. Bu sayede, saklama alanınızın biteceğinden endişe etmenize gerek kalmıyor. Wi-Fi üzerinden otomatik aktarma yaparak görsellerin hızlıca bilgisayarda veya bulut üzerinde saklanmasını sağlıyor. Ayrıca akıllı telefon üzerinden görüntülerin sosyal platformlarda ya da aile veya arkadaşlarla paylaşılmasına izin veriyor.

Augra’nın bir başka özelliği ise dışarıda çekim yaparken telefonunuzun pilinin biteceğini düşünmüş olması. 2600 mAh bataryası ihtiyaç anında cihazlarınızı şarj etmek için kullanılabiliyor.

Cihaz, piyasadaki hemen hemen bütün DSLR kameralarla uyumlu çalışıyor. Uygulama ise iOS veya Android üzerinde çalışıyor. Augra, hayat kolaştıran özellikleriyle fotoğrafçılar için oyunu değiştirecek bir ürün olabilecek gibi duruyor.

 aurga_kickstarter_bigumigu  aurga_kickstarter_bigumigu aurga_kickstarter_bigumigu  aurga_kickstarter_bigumigu

Görsel: Kickstarter