Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Airtime – Canlı Video Sohbet Servisi

Airtime – Canlı Video Sohbet Servisi

Mayıs ayında Google+ Hangouts'tan ve birkaç haber öncesinde de Microsoft'un toplu YouTube videosu izleyebileceğimiz So.cl ağından bahsetmiştik. Bu haberimizin konusu da yine iddialı bir proje olarak gözüken, Napster, Spotify ve Facebook kurucu ortaklarından Sean Parker ile Napster kurucularından Shawn Fanning'in birlikte hayata geçirdikleri canlı video servisi Airtime.

Özellikle Skype alternatifi olarak nitelendirebileceğimiz servis, Facebook hesabıyla üye olanların Facebook'taki ortak beğenilerini toplayıp konuma ve çapraz ağlara göre rastgele eşleştirmeler gerçekleştiriyor. Yapılan eşleştirme sonucunda birbirini tanımayan; ancak ortak zevkleri olan iki kişi arasında kamera bağlantısı kurularak canlı sohbet ortamı oluşturuluyor.

Benzer zevkler ekseninde yeni insanlar tanımak isteyenlerin kullanabileceği bir arkadaşlık servisi olarak Airtime'ın ilgi çeken bir başka özelliği de; YouTube videolarını sohbet penceresinde eş zamanlı olarak izleyebilmek.

Google+ Hangouts, So.cl ve Airtime; video ve canlı video servisi barındıran sosyal sitelerin yakın aralarla kullanıcıya sunulması, girişimcilerin şu sıralar video gösterimi üzerinde bir eğilimi olduklarını gösteriyor. Bu ağların gerçekten popüler olup olmayacağını ise zaman içerisinde göreceğiz.