Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’ta Ye-McSahane Instagram Uygulaması

McDonald’s’ta Ye-McSahane Instagram Uygulaması

McDonald’s geçen yıl başlattığı öğlen 12’DEN 3’E ye-Mc Şahane kampanyası için Instagram üzerinden bir uygulama başlattı.

Geçtiğimiz haftalarda Cevahir AVM’de ye-Mc Şahane kampanyası için yürüyen merdivenlere tak yerleştiren ve Cevahir’in devasa saatinin 12:00-15:00 arasında kalan kısmına kampanya mesajını yazan McDonald’s, bu sefer kampanya için Instagram’ı kullandı.

Uygulamaya katılmak çok basit. McDonald’s’tan aldığınız bir ürünün fotoğrafını #yeMcSahane etiketi ile Instagram’da paylaşıp hemen yarışmaya dahil oluyorsunuz. Her hafta en beğenilen fotoğraf sahibine daha güzel fotoğraflar çeksin diye “Lomo La Sardina” fotoğraf makinesi hediye ediliyor.  İkinci ve üçüncü olan kişilere ise McDonald’s’ın tadını doya doya çıkarmaları için ikram kartları veriliyor.

Hem McDonald’s severlere hem de instagram’da fotoğraf çekmeyi sevenlere yönelik kurgulanan uygulama, her hafta ödül vermesi ve kullanıcının çok kolay bir şekilde uygulamaya katılması ile dikkat çekiyor.

Kullanıcıların artık kendilerini çok fazla uğraştıran, çoğu zamanlarını alan uygulamalara sıcak bakmadıkları bir gerçek.  Artık kısa sürede yaptığımız ve bizlerin çok fazla vaktini almayan uygulamalar ilgi görüyor. McDonald’s’ın uygulaması da bu bağlamda kullanıcıları kendisine çekecek gibi görünüyor.

Kim yemek yerken çektiği bir fotoğraf ile fotoğraf makinesi kazanmak istemez ki? 

Marka: McDonald’s Türkiye
Reklamveren: Bora Tanrıkulu, Pelin Börklüoğlu, Şima Altun, Nedim Bali

Dijital Ajans: Ping
Ajans Başkanı: Burçin Ergünt
Yaratıcı Yönetmen: Olcayto Cengiz
Müşteri Direktörü: Binatlı Tugay
Yaratıcı Ekip Lideri: Ersin Antep
Yaratıcı Ekip: Akın Gülaydın, Barış Evren Erdoğan
Sosyal Medya Yöneticisi: Irmak Günayer
Müşteri İlişkileri: Aybike Köse, Başak Erdemir, Elçin Erdoğan
Proje Yöneticisi: Alp Ergüney