Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lady Gaga’nın Sosyal Ağı: LittleMonsters

Lady Gaga’nın Sosyal Ağı: LittleMonsters

Müzik tarzıyla ve giyimiyle devamlı gündemde kalmayı başaran ünlü sanatçı Lady Gaga, sosyal medyada da adından sıkça bahsettiriyor. Facebook'ta 51 milyon fan'ı, Twitter'da (mother mons†er) 25 milyon takipçisiyle sosyal medya rekoru kıran sanatçı, kısa süre önce Little Monster adlı kendi sosyal platformunu faaliyete geçirerek bir ilke daha imza attı.

Backplane ve Lady Gaga'nın menajeri Troy Carter'ın birlikte çalışarak hayata geçirdiği Little Monster, ilk defa bir pop yıldızının kurmuş olduğu 'sosyal ağ' olarak göze çarpıyor. Lady Gaga hayranlarının ya da diğer bir deyişle "Monster'lerin" davetiyle üye kabul eden platform, hem görünüm hem de kullanım açısından Pinterest'e oldukça benziyor.

Fotoğraf ve video paylaşımlarında bulunup birbirlerini takip edenler arasından en fazla takip edilen "Monster"leri sırasıyla görebildiğimiz sitede, beğenilen ve en çok yorum alan gönderiler ana ekranda karşımıza çıkıyor. Sağ üst köşede yer alan 'Open Chat' sekmesiyle de birbirini takip eden kullanıcılar, anlık mesajlaşabilecekleri özel sohbet odaları oluşturabiliyorlar.

Lady Gaga hayranları sitede video ve fotoğraf paylaşımlarını ayrı ayrı görebiliyorlar. Sol panelde yer alan etkinlik bölümünde ise sanatıçının gelecek konserleri yer alıyor.

Little Monster'da kullanıcılar tamamen Lady Gaga'nın fotoğraflarını ve performans videolarını paylaştıklarından konu sürekli Lady Gaga oluyor ve haliyle de çok fazla geyik paylaşım dönüyor. Sitede gezinirken komik bulduğum şu fotoğrafları paylaşarak yazımı bitiriyorum.