Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dokunmatik Ekranlara Fiziksel Tuşlar

Dokunmatik Ekranlara Fiziksel Tuşlar

Akıllı telefonların geçiş döneminde piyasaya sürülen hem klavyeli hem dokunmatik telefonlar tuşun gerekli olup olmadığı konusunda kafaları iyice karıştırmıştı. Kimisine göre fiziksel tuş takımıyla telefonlar daha rahat kullanıldı, kimisine göre de sadece dokunarak.

Kapasitif ekranlı yüksek çözünürlüklü ekranların çıkmasıyla fiziksel tuş takımları rafa kaldırılmasına rağmen, tuş algısından bir anda kopabilmek o kadar da kolay olmadı. Fiziksel tuşa dokunma hissi, sanal klavye titreşimi ve sesleriyle hep devam ettirildi.

Teknoloji araştırma ve geliştirme şirketi Tactus, konuya yeni bir boyut kazandırarak fiziksel tuş ile dokunmatik tuşları aynı ekrana taşımayı başardı. Ekranla tuş takımı arasında yerleştirilen mikro sıvı teknolojisi sayesinde yeni nesil cihazlar için dokunmatik ekran yüzeyinde kendiliğinden fiziksel tuş takımı yaratan bir sistem geliştirdi.

Mesaj yazarken, ya da mail atarken seçime bağlı olarak fiziksel tuş takımını bir anda ekran yüzeyinde bombeleştiren Tavtile Layer teknolojisi kullanıcıya, gerçek tuşlara dokunarak yazabilme deneyimi sunuyor. Tuşlar, yazma işi bitince kendiliğinden ekrana gömülüyor ve görünmez oluyor. Uzaktan kontrol sistemli çalışabilen dokunmatik ekranlı cihazlarda, bu tuşlar oyun kontrolleri için de kullanılabiliyor.