Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dokunmatik Piyano: ACTOR

Dokunmatik Piyano: ACTOR

ALPHA Pianos tarafından geliştirilen dokunmaya duyarlı tuş takımına sahip piyano, müzisyenlere sınırsız olasılıkta yaratıcılık vadediyor.

Farklı özellikler atanabilen dokunmaya duyarlı tuşları, siyah rengi ve zarif tasarımıyla oldukça dikkat çeken MPiano serisindeki ‘M’ harfi, piyanonun mekatronik özelliklerini betimlemek için kullanılıyor. Tuşların altında dayanıklılığı artıran gelişmiş harekete geçirme elemanları yer alıyor. Bu parçalar, uygulanan baskıya göre tuşların ayarlanabilmesini sağlıyor.

Ayarlanabilen dokunmatik tuşlar, müzisyenlere birbirinden farklı deneyimler yaşatabiliyor. Örneğin, piyanist kendisini büyük bir konserde kuyruklu piyano, bir kilise orgu ya da synthesizer çalıyor gibi hissedebiliyor. Dahası, dokunmaya duyarlı tuşlar, kişiselleştirilmiş kontrolörler olarak da kullanılabiliyor.

ALPHA Pianos’nun geliştirdiği devrim niteliğindeki MPiano serisi, geleneksel piyanolardan mekanik olarak ayarlanabilen tuşları ve alışılmışın dışındaki modern görünümüyle ayrılıyor.

Ürün tasarım kategorisinde 2016 Red Dot Tasarım Ödülü kazanmaya layık görülen ve ACTOR adını taşıyan dokunmatik piyanonun çeşitli ayarları, tablet üzerinden bir kullanıcı arayüzü yardımıyla oldukça basit bir şekilde yapılabiliyor.

Görsel: ALPHA Pianos