Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğal Malzemelerle Mandala Heykeller

Doğal Malzemelerle Mandala Heykeller

Shona Wilson, Offering serisinde doğal malzemeler kullanarak iyileştirici titreşimler yaydığına inandığı mandala benzeri heykeller yaratıyor.

Mandala, sokak sanatından, kağıt sanatına farklı sanat pratikleri için ilham kaynağı olabiliyor. Avustralyalı sanatçı Shona Wilson da Offerings adlı serisinde organik malzemeler kullanarak mandala benzeri düzenlemeler yapıyor.

Sanatçı son 20 senedir doğal malzemeler kullanarak sanatsal düzenlemeler yapıyor. Çalı çırpı, yapraklar, tohumlar, kemikler ve doğada rastladığı pek çok şeyi kullanıyor. Wilson yapıtlarını doğal alanlara yerleştirmiyor belki ama bunlar malzeme ve estetik olarak özellikle Richard Shilling’in arazi sanatı çalışmalarını anımsatıyor.

Doğal malzemelerde gizli iyileştirici titreşimler

Wilson iyileştirici etkisi olmasını umarak tasarladığı Offerings nesnelerinin, doğadan titreşimler taşıdığına inanıyor. Bu titreşimler yapıldıkları malzemelerin içine gömülü haldeler ve malzemelerin frekanslarını dış dünyaya yayıyorlar. Sanatçı yalnızca kendisi üretmekle de kalmıyor atölye çalışmaları düzenleyerek başka insanlara da yaratıcı ve oyuncu bir yaklaşımla doğayla nasıl bağ kurabileceklerini anlatıyor.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.