Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nesnelerin İnternetiyle Donatılmış Çevre Dostu Odun Sobası

Nesnelerin İnternetiyle Donatılmış Çevre Dostu Odun Sobası

Tjep, çevre dostu odun sobası üreticisi VUURS için modern bir odun sobası tasarladı.

Amsterdamlı tasarım stüdyosu Tjep, çevre dostu odun sobası üreticisi VUURS için çağdaş bir soba tasarladı. Geleneksel sobaların hantal yapısının tersine oldukça derli toplu duran bu soba, pastel renkleriyle ve nesnelerin interneti donanımıyla da fark yaratıyor.

Nesnelerin interneti ve mobil cihazları şarj edebilme özelliği

VUURS’un çağdaş sobasına, akıllı sensörler yerleştirilmiş. Böylece ısıtma verisini sürekli izleyebiliyor. Soba, akıllı ev teknolojisi üreten Nest’in termostatlarına benzer şekilde Wi-Fi bağlantısıyla VUURS’un sunucusuna bağlanabiliyor. Bu sistem sayesinde her türlü veri analizi etkin kılınmış. Sobanın en önemli özelliklerinden biri de ürettiği termal enerjiyi elektriğe dönüştürebiliyor olması. Böylece kullanıcı soba aracılığıyla mobil cihazlarınızı şarj edebiliyor.

Tjep’in kurucusu Frank Tjepkema tarafından minimalist bir tarzda tasarlanan soba, betondan ve çelikten yapılmış. Koyu renkli metal görünümüne sahip geleneksel sobaların aksine Tjepkema, gri tonları ve kemik rengi olmak üzere açık renkleri tercih etmiş. V şeklindeki penceresinden ateşi izleyebileceğiniz soba, 4 ahşap ayak üzerinde duruyor. Bu ayaklar sayesinde hantal bir görünümün önüne geçilmiş ve ısının zemine yayılması engellenmiş. Tjepkema, VUURS’un inovatif ve teknolojik yaklaşımını da tasarıma yansıtmayı amaçlamış.

Odun sobası gerçekten çevre dostu olabilir mi?

Geleneksel odun sobaları, hava kirliliğine ve buna bağlı sağlık sorunlarına neden olabilecek yüksek karbondioksit seviyelerine sahip olduğundan dünyanın çeşitli yerlerinde yasaklanması dahi gündeme gelmiş. VUURS ise yeni nesil sobalarının standartların çok altında emisyonlara sahip olduğunu vurguluyor. VUURS’a göre ısıtıcıları, % 90’ın üzerinde bir verimliliğe sahip ve dünyanın en temiz ve en verimli ısıtma sistemleri arasında.

Nesnelerin İnternetiyle Donatılmış Çevre Dostu Odun Sobası

Nesnelerin İnternetiyle Donatılmış Çevre Dostu Odun Sobası Nesnelerin İnternetiyle Donatılmış Çevre Dostu Odun Sobası

Nesnelerin İnternetiyle Donatılmış Çevre Dostu Odun Sobası

Görsel: Tjep
Manşet görseli düzenlenmiştir.