Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mobil ve Nesnelerin Internetinde Ödüllendiren Pazarlama Yöntemi [Cannes Lions 2015]

Mobil ve Nesnelerin Internetinde Ödüllendiren Pazarlama Yöntemi [Cannes Lions 2015]

Cannes Lions Innovation'ın ilk günündeki sunumuyla Brian Wong, Kiip'i ve altındaki düşünceyi paylaştı.

Cannes Lions’ın sonuna yaklaşırken 25 – 26 Haziran’da etkinliği yan organizasyonu olan Cannes Lions düzenleniyor. Nesnelerin Interneti, sensör teknolojileri, giyilebilirler, sanal gerçeklik gibi teknoloji ve inovasyonun buluştuğu noktadaki çalışmaları katılımcılarla paylaşıyor.

Nesnelerin Interneti, internet bağlantısının bilgisayar dışına çıkıp telefona sıçradıktan sonra yaşadığı bir aşama. Buzdolabından otomobile, valizden kaykaya kadar aklımıza gelebilecek her ürünün internet bağlantısıyla işlem ve çözümleme yapabilmesi Nesnelerin Interneti olarak tanımlanıyor. İnterneti, veriyi, algoritmayı ve otomasyonu hayatın her alanına yayılması böylece mümkün oluyor.

Mobil uygulamalar başta olmak üzere uygunsuz zamanlarda çıkan reklamların kullanıcıları ne kadar rahatsız ettiğini fark eden Brian Wong, reklamları bir ödül olarak sunmaya karar veriyor. Kiip‘i bu şekilde kuran Wong, insanların en heyecanlandığı ve duygusal davrandığı anın, ödül kazandığı an olduğunu gözlemliyor. Bunun üzerine sistemini üretkenlik, müzik, oyun, spor ve sağlık gibi birçok uygulama kategorisine adapte ediyor.

Ödül sistemi şu şekilde çalışıyor; takvimde akşam dışarı çıkmak varsa o işlemi yaptıktan sonra doğal bir ekranmış gibi Uber, Lyft gibi servislerden indirim veriyor, Yemek uygulaması üzerinden bir tarife baktıktan sonra yakındaki bir marketten promosyon veriyor, koşunun yarısında ise moral vermek için ücretsiz bir parça hediye ediyor.

https://vimeo.com/102852968
Görsel; Bigumigu, Vimeo