Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yatağa Titreşim Yollayarak Uyku Kalitesini Artıran Sistem

Yatağa Titreşim Yollayarak Uyku Kalitesini Artıran Sistem

Wethm, yatağa gönderdiği akıllı titreşimlerle kullanıcının derin ve kesintisiz bir uyku çekmesini sağlıyor.

Uykusuzluk, yorgun uyanmak ve yataktan zamanında kalkamamak… Ciddi sağlık problemlerini tetikleyebilecek bu sorunlar salgın gibi her geçen gün daha çok insanı pençesine alıyor. Wethm isimli cihazın yaratıcıları ise bunlardan tamamen kurtulmayı vadediyor.

Wethm, hafif titreşimlerin gücünden yararlanarak kişinin dinlenme ve uykuya geçiş anlarında yükselen alfa dalgalarını yükseltiyor. Bu yolla zihni ve bedeni rahatlatırken nefes alma hızını da doğal bir yaklaşımla yavaşlatıyor. Böylece kullanıcıyı derin ve kesintisiz bir uykuya çekiyor.

Wethm, yavaş ve doğal bir uyanma süreci sağlıyor

Uyku ilacı gibi kimyasal çözümlerin aksine Wethm, kardiyovasküler senkronizasyon olarak bilinen bir teknikle kalbi yavaşlatmak için tren yolculuğunun hafif titreşimlerini taklit ediyor. Kalp ritmi yavaşladığında, vücudun geri kalanı da yavaşlıyor. Böylece kullanıcı yavaşça derin bir uykuya giriyor. Uyanma zamanı geldiğinde ise Wethm, yine yatağa akıllı titreşimler göndererek yavaş bir uyandırma süreci izliyor.

Wethm kullanıcın başına ya da bileğine herhangi bir şey takılmasını gerektirmeyen temassız bir cihaz. Bu noktada rakiplerine kıyasla önemli bir fark yaratıyor. Uzun, esnek pedi yatağın üstüne ve çarşafların altına göğüs hizasında ve kumandayı da komodinin üzerine yerleştirmek yeterli oluyor. Cihazı Wethm mobil uygulamasına bağladıktan sonra kullanıcı tüm ayarları yapabiliyor ve uyandırma alarmını da kurabiliyor.

Yapay zeka destekli izleme sayesinde, kullanıcıya uyku davranışına ilişkin kişisel bilgiler sunuyor. Ayrıca uyku kalitesini artıracak ayarlamalar yapması için kullanıcıya yardımcı oluyor.

Mellowing Factory tarafından tasarlanan cihaz, Kickstarter’da hedeflediği fonu sadece 1 gün içinde toplamış.

Uyku sorunlarına çözüm sunan diğer inovasyonlara buradan ve şuradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Kickstarter