Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Portatif Piyano

Portatif Piyano

Josep Bergadà tarafından tasarlanan The Pocket Piano, mıknatısla birleşen modüler 10 parçadan oluşuyor ve ufak bir çantada taşınabiliyor.

Piyano sanatçısı Josep Bergadà, boş vakit geçirdiği her an piyano çalma isteğiyle yanıp tutuşan bir sanatçı ancak bulunduğu her yerde ve her koşulda piyanosuna ulaşması mümkün değil. Müziğe olan tutkusu ve heyecanını bir şekilde yaratıcı bir fikre dönüştürmek üzere yola çıkan Josep, küçük icadı ile hem kendinin her an ve her yerde piyano çalma tutkusunu dindiriyor hem de bu isteği olan başka insanlara ışık oluyor.

Profesyonel piyano kalitesinde hem de taşınabilir halde

1853’ten bu yana faaliyet gösteren yerel bir piyano satış mağazası Jorquera Pianos ile çalışan Josep Bergadà, Eurecat Technology Centre’ın da desteğiyle The Pocket Piano isimli projeyi ortaya çıkarıyor. Oldukça basit bir kuruluma sahip olan modüler piyano küçük mıknatıslar sayesinde birbirine bağlanıyor.

Tasarım, profesyonel bir piyanonun tüm beceresini taşınabilir bir piyanoda bir araya getiriyor. 7 oktav ve 2 pedallı taşınabilir profesyonel piyona kilit tasarımı sayesinde modüllere ayrılabiliyor. Kullanıcı bu sayede sadece ihtiyacı olan oktavları bağlayabiliyor. Çalmayı bitirdiğinde ise parçaları toplayıp küçük çantaya yerleştirip yeniden yola koyulabiliyor.

Ses çıkışını; kulaklık, amplifikatör, hoparlör veya akıllı telefonun aracılığıyla almak mümkün. Bluetooth sayesinde akıllı telefon veya tablet üzerinden ses ayarları ve yönetimi sağlanıyor. Garageband veya benzer uygulamalar üzerinden tüm bu ayarlamalar gerçekleştirilebiliyor. Tasarımcı Josep Bergadà PocketPiano’nun tuşlarının dokunuşu ve hassasiyetinin geleneksel piyonlardan farksız olduğunu söylüyor. Portatif piyanoyu deneyen sanatçılar da PocketPiano’nun sosyal medya hesaplarında benzer değerlendirmeleri yapıyor.

10 parça 87 tuş

Kullanıcıların istediği yerde istediği zamanda herhangi bir engel olmadan piyano çalmasının en önemli kriterlerinden biri de pillerin kullanım süresi. PocketPiano, 3000 mAh pili sayesinde tek bir şarj süresince 4 saatten fazla kullanılabiliyor. USB-C ile şarj edilen cihaz 1,5 saatte tamamen doluyor. Yaklaşık 4 kilogram ağırlığındaki PocketPiano 132 santimetre uzunluğunda. Toplamda 10 parçadan oluşan piyanoda 87 tuş bulunuyor.

Her şeyinin küçücük bir çantaya sığdığı The Pocket Piano internet sitesi üzerinden vergiler hariç 700 Euro satış fiyatı ile sunuluyor.

Görsel: The Pocket Piano, Instagram