Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zorlu Araziler İçin Tasarlanmış Elektrikli Scooter: EZRaider

Zorlu Araziler İçin Tasarlanmış Elektrikli Scooter: EZRaider

EZRaider, en zorlu arazilerde rahatça ilerleyebilmesini sağlayan özel süspansiyon sistemiyle dikkat çekiyor.

Elektrikli bisikletlere ve scooter’lara talep arttıkça bu kulvarda sürekli yeni araçların ve hatta sınıflandırmakta güçlük çekilen hibrit versiyonlarının geliştirildiğine şahit oluyoruz. İsrail’de geliştirilen EZRaider da elektrikli scooter’ı yeni bir seviyeye taşıyan özel bir araç. Kabaca scooter sınıfında sayılsa da 4 tekerli bisikletlerden ve ATV’lerden de izler taşıyan hibrit bir tasarıma sahip.

EZRaider merdiven basamaklarını bile rahatça tırmanabiliyor

EZRaider, 2,4 kW ile 18 kW arasında değişen güç ve 1,7 ile 3 kWh arasında değişen pil kapasitesi ile farklı modelleri olan bir araç. En üst modeli ise dört tekerlek göbeğinin her birine 4,5 kilovat değerinde motor ve her yönden hidrolik disk frenler yerleştirilmiş olan HD4. Saatte 45 km’ye kadar çıkabilen bu üst model, 60-V 3-kWsa lityum pili sayesinde 75 km’lik bir menzile sahip.

Her teker 50 cm’lik geniş bir süspansiyon hareketine sahip. Bu da sürücüsünün bu aracı kayalık arazilerde dahi rahatlıkla kullanmasını sağlıyor. Süspansiyon sistemi aynı zamanda altı hareket ekseniyle de dikkat çekiyor. Bu özellik sayesinde tekerlekler ekstra açılarla eğilebiliyor ve 360 derece serbest bir şekilde hareket edebiliyor. Yerden yüksekliği 24,4 cm olan araç, 200 kg’a kadar ağırlık taşıyabiliyor. Ayrıca arkasına malzeme römorku (odun vs taşımak için) da takılabiliyor. EZRaider, çoğu scooter gibi katlanarak 170x74x75 cm’lik boyutlara inebiliyor. Ancak kabul etmek lazım ki bu 130 kg’lık dev öyle arabanızın bagajına atıp taşıyabileceğiniz bir araç değil.

EZRaider’ın, off-road tur şirketleri üzerinden meraklılarıyla buluşması planlanıyor. Öte yandan tarımsal ve ne yazık ki askeri amaçlarla da kullanılması da gündemde. Yine polislerin ve güvenlik görevlilerinin kullanımı için de sirenlerle ve hoparlörle donatılmış bir versiyonu yapılıyor. Fiyatları da epeyce uçuk. HD4 modeli 19.200 dolar. Alt modeli LW ise 8.500 dolar.

EZRaider EZRaider

Görsel: EZRAider