Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Akşam Yemeği Hikayesi

Bir Akşam Yemeği Hikayesi

Intermarché, bir babanın ve oğlunun akşam yemeği hazırlama süreci üzerinden tek ebeveynli evlerde yaşanabilecek dokunaklı bir hikayeyi işliyor.

Fransız süper market zinciri Intermarché ve reklam ajansı Romance arasındaki iş birliği sayesinde bugüne kadar birbirinden farklı, dokunaklı ve duygusal hikayelere şahit olduk. Sevimli Bir Noel hikayesinden küçük bir kızın sebze çorbasını keşfetme sürecine, süpermarketteki kasiyere aşık alan genç adamın yolculuğundan küçük bir köyde yaşayan adamın iç ısıtan öyküsüne kadar her biri kısa film tadında reklam filmcilerine bir yenisi daha eklendi. “Each meal has its own story” başlıklı reklam filmi tek başına kalan babanın ebeveynlik sürecini işliyor.

intermarché

Baba ve oğlunun başbaşa kaldıkları ilk akşam yemeği

Zarif ve sinematografik bir hikayeyle bekar bir baba ve oğlunun bir akşam yemeği hazırlama sürecini anlatan iki dakikalık reklam filmi bu süre zarfında bir duygudan çok daha fazlasını hikayenin içine sığdırıyor.

Çocuğunu gülümsetmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan genç babanın verdiği uğraşları gösteren filmin merkezinde aslında filmde olmayan anne figürü yer alıyor. Bu yeni duruma ayak uydurmaya çalışan baba ve oğlunun inişli çıkışlı hikayesi duygusal ama aynı zamanda içleri ısıtan bir söylemle sona eriyor.

Şarkılar her ne kadar böylesine duygusal filmlerinin etkisini artıran bir dokunuş olsa da Romance bu sefer önceki reklam filmlerinden farklı olarak radikal bir değişiklik yapıyor. Filmdeki duyguyu daha samimi ve saf bir şekilde aktarmak için ortamın seslerini ön plana çıkarıyor. Bu sayede sinematografik yönü kuvvetli reklam filmi, bir kısa film havasına bürünüyor.

Intermarché’nin önceki kampanya süreçlerinde olduğu gibi film yine Romance tarafından yaratılıyor ve prodüksiyon sürecini Grand Bazar üstleniyor. Yönetmen koltuğunda ise A Place to Live başlıklı reklam filmini de yöneten Katia Lewkowicz yer alıyor.

Intermarché tek ebeveyn olarak çocuk yetiştirmeye odaklanıyor

Son yıllarda tek ebeveynli ailelerin sayısı giderek artarken çocuklarına bakan babaların sayısı da bu dönemde hızlı bir artış gösteriyor. Çocuklarına tek başına bakan babaların yüzdesi 2017 ile 2020 arasında %15 artarken INSEE tarafından yapılan bir araştırmaya göre bugün Fransa’da her dört aileden biri tek ebeveynli. Fransız süper market zinciri Intermarché, filmiyle bu verilere ve bu durumun yaşattığı zorluklara dikkat çekerken filmin içinde izleyiciyi kuşkuya sürükleyen soruya da (Anne öldü mü yoksa sadece ayrıldılar mı?) aslında cevap vermiş oluyor. Bavullar, boşalan ev, asılı duran fotoğraflar bir babanın oğluyla girdiği bu yeni yolda hem kendi içinde yaşadığı zorlukları hem de oğluyla bunu paylaşma şeklini gösteriyor.

Künye

Müşteri: Intermarché
CEO: Vincent Bronsard
Pazarlama Direktörü: Anne-Marie Gaultier
Proje Yöneticisi: Julie Antoine
Ajans: Romance
CEO: Christophe Lichtenstein
ECD: Alexandre Hervé
Copywriters: Alexandre Hervé, Philippe Pinel, Alexandre Hervé
Sanat Yönetmeni: Julien Rézette
Kıdemli Stratejik Planlama: Jérôme Lavillat
Stratejik Planlama: Johanna Tannous
Prodüksiyon Şirketi: Grand Bazar
Yönetmen: Katia Lewkowicz
Yapımcı: Juliette Desmarescaux
DOP: Laurent Tangy
Kurgu: Thierry Hoss
İdari Yapımcı: Hugo Mérival

Görsel: YouTube