Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minik Bir Köyde Yaşayan Öğretmenin İç Isıtan Öyküsü

Minik Bir Köyde Yaşayan Öğretmenin İç Isıtan Öyküsü

Fransız süpermarket zinciri Intermarché, öğrencilerini ve yaşadığı yeri terk edemeyen öğretmenin duygusal hikayesine yer veriyor.

Eylül ayıyla birlikte okulların açılma dönemine girdik. Her ülkede farklı tarihler de açılacak olsa da alışveriş telaşı öğrenciler ve veliler için bu dönemlerde başlamış durumda. Markalar da çeşitli reklam filmleriyle okula dönüş zamanıyla ilgili kampanyalar düzenliyor. Fransız süpermarket zinciri Intermarché ise konuyu daha farklı bir yerden ele alıyor. Çocukların ve okulun merkezde olduğu A Place to Live başlıklı reklam filmiyle okulların açılmasını duygusal ve sıcak bir hikayeyle kutluyor.

Yaşamak istediği yeri bulan öğretmen

Intermarché, izleyicileri Fransa’nın güneyinde tatlı ve küçük bir kasabaya götürerek yaşanılacak yerin portresini çiziyor. Köydeki genç öğretmen belli ki bir süredir beklediği ataması sonucu küçük köyden Paris’e doğru gitmeye hazırlanıyor. Köydeki tüm çocuklar ve velileri öğretmene güzel bir veda partisi hazırlamak için kolları sıvıyor. Alışverişin adresi tabii Intermarché oluyor.

Her ne kadar zor olsa da güzel bir akşamın ardından ayrılık vakti de geliyor. Öğretmen öğrencileriyle vedalaşıp eşyalarını toplayıp yola koyulsa da yüreğindeki burukluğu atlatamıyor. Kasaba halkının ve çocukların ona gösterdiği ilgiyi ve şefkati düşününce yaşanılacak en güzel yerin orası olduğuna karar verip küçük ve tatlı kasabaya geri dönüyor.

Intermarché, bu duygusal reklam filmiyle birlikte yemekler ancak sevdiklerinizle paylaşılınca asıl lezzetine erişir duygusunu aktarırken kendi ürünlerinin tazeliğine de göndermede bulunmuş oluyor. Fransız besteci William Sheller’ın kampanyanın da ismine ilham olan Un Endroit Pour Vivre (A Place to Live) parçası reklam filmine eşlik ediyor.

Romance tarafından yaratılan reklam filminin yönetmenliğini Grand Bazar prodüksiyon şirketinden Katia Lewkowicz gerçekleştiriyor. Fransız süper market zincirinin Romance reklam ajansı ile iş birliğinden ortaya çıkan diğer duygusal hikayelerde olduğu gibi tatlı ve iç ısıtan bir anlatım ve görsel bu reklam filminde de dikkat çekiyor. Intermarché’nin duygu yüklü ve eğlenceli diğer kampanyalarına buradan göz atabilirsiniz.

Künye

Müşteri: Intermarché
Ajans: Romance
CCO: Christophe Lichtenstein
İdari Yaratıcı Yönetmen: Alexandre Hervé
Metin Yazarı: Alexandre Hervé & Philippe Pinel
Sanat Yönetmeni: Julien Rézette
Strateji Direktörü: Jérôme Lavillat
Prodüksiyon Şirketi: Grand Bazar
Yönetmen: Katia Lewkowicz
DOP: Andrijs Parekh
Düzenleme: Thierry Hoss
İdari Yapımcı: Juliette Desmarescaux
Ses: Schmooze

Görsel: YouTube