Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Drone Badminton

Drone Badminton

Japonya'daki bir grup öğrenci, az gören insanların badminton oynayabilmesi için drone ve sensörlü raketlerden oluşan bir sistem tasarladı.

Japonya’nın Tsukuba Üniversitesi’nde bir grup öğrenci; insanları ve makineleri birbirine yaklaştıran teknolojik çözümler geliştirmek için Doçent Yoichi Ochiai liderliğinde, Digital Nature Group’u (dijital doğa grubu) oluşturdu.

Ekip geçtiğimiz günlerde, az gören insanların drone’u top gibi kullanarak badminton oynamasına imkan tanıyan yenilikçi bir cihazı tanıttı. Mevcut tasarım şu an için sadece badminton meraklılarını hedefliyor gibi dursa da proje çok çeşitli spor dalları ve aktiviteler için çözüm potansiyeli taşıyor. Az gören bireyler, çok fazla hareket imkanları olmadığı için obeziteye ve ruh sağlığı sorunlarına yatkın bir yaşam sürüyorlar. Dolayısıyla drone sistemi, bu bireylerin hem fiziksel hem de zihinsel sağlıklarını iyileştirme yolunda önemli bir adım sayılabilir.

Drone, topun yerini alırsa

Öğrenciler, az gören insanlarla açık havada spor yaparken karşılaştıkları zorlukları belirlemek üzere testler yapmışlar. Bu denemelerde, topun küçük olmasının yanı sıra hızının da yüksek olduğu ortaya çıkmış. Bu nedenle ekip, yeterince büyük, hızını ayarlayabilen ve ayırt edici bir uçuş sesi yayan bir drone kullanma fikrini ortaya atmış. Bu özellikler, hareketli topun (drone’u) başarılı bir şekilde algılanabilmesi için gerekli olan temel özellikler olarak kabul edilmiş.

drone badminton

Çözümün en önemli parçalarından biri de raket. Izgaralı bir raket yerine, çerçevelerine bağlı bir sensör sistemi aracılığıyla topu (drone’u) tanımlayabilen bir dizi özel raket hazırlanmış. Bu raketler geçen drone’u tespit eder etmez yönünü rakibe doğru değiştiriyor.

drone badminton drone badminton

Görsel: Digital Nature Group