Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Devlet Dairesine İşi Düşenler Ne Hisseder?

Devlet Dairesine İşi Düşenler Ne Hisseder?

Doug Alberts Motorlu Taşıtlar Dairesi'yle ilgili yaptığı "DMV Song" isimli parçaya Noodle ile birlikte sevimli bir animasyon video hazırladı.

DMV (Department of Motor Vehicles / Motorlu Taşıtlar Dairesi), motorlu taşıt ruhsatı ve sürücü ehliyeti işlemlerini yöneten bir devlet kurumu. Kanada, Meksika ve ABD gibi ülkelerde, DMV’ler genellikle eyalet veya il düzeyinde bir kurum. Devlet kurumlarına gitmek ise dünyanın her yerinde insanlara benzer duygular yaşatıyor galiba. DMV’ye işi düşen yönetmen ve animatör Doug Alberts da bu konuyla ilgili endişelerini harika bir dille anlatmış.

Motorlu Taşıtlar Dairesi hakkında bir şarkı “DMV Song”

Çoğumuz devlet kurumunda bir işimizi hallederken yaşadığımız mücadele ve aksilikler nedeniyle öfkelenir, bu negatif duyguları uzun süre üzerimizden atamayız. Hatta Levent Kırca skeçlerine bolca taşımıştır bu durumları. Doug Alberts de devlet dairesine gitmesi gereken bir dönemde, neler yaşayacağıyla ilgili korkulara kapılmış. Buralarda yaşanabilecek tekinsiz deneyimleri kendi lehine çevirerek bir nebze olsun kendini rahatlatmaya karar vermiş sanırım. Hem DMV Song isimli bir parça yapmış hem de bu parçayı harika bir animasyonla tamamlamış. Ortaya çok samimi ve şirin karakterlerle dolu neşeli bir film çıkmış. Karakterler, davranışlar ve mekana dair detaylar dünyanın neresinde olursa olsun her insana tanıdık gelecek türden. Bu kısacık (1 dakikalık) ve mizah dolu video o kadar beğenilmiş ki Vimeo’da da Staff Pick olarak öne çıkarılmış.

Animasyon ve tasarım, stüdyo Noodle’ın imzasını taşıyor. Yönetmen koltuğunda da Doug Alberts oturuyor. Alberts şu açıklamayı yapmış:

“Noodle birkaç stili araştırdı ve bu eskiz stilinin şarkının mizahını fazlaca iyi tamamladığını keşfetti. İşte Doris, Ilene, Floor Stain ve Coffee Bean. Seni seviyoruz DMV, her zaman kalbimizde yerin olacak.”

Filmde; bekleme sırası, devlet memurlarının sözleri, yerdeki leke, imzalar, işlem ücretleri gibi tedirgin edici detaylar şirin mi şirin sahnelere dönüşmüş.

Bu arada Doug Alberts’in diğer çalışmalarına da Vimeo kanalı üzerinden mutlaka göz atmanızı öneririm. Özellikle Beep Boop ve Bugged, sevimlilik dozu yüksek, bayılacağınız işler. Kendisini Instagram’ı üzerinden de takip edebilirsiniz.

Bu tür mizahi müzik ve animasyon işlerini seviyorsanız; müzisyen Tom Rosenthal’in 3 yaşındaki kızı Fenn tarafından yazılan ve seslendirilen “Dinosaurs in Love” parçasına ve bu parça için 24 saate hazırlanan videoya göz atmak isteyebilirsiniz.

The DMV Song

The DMV Song

Görsel: Vimeo