Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wongderland, Çocuk Olmayı Bırakmamak Gerektiğini Hatırlatıyor

Wongderland, Çocuk Olmayı Bırakmamak Gerektiğini Hatırlatıyor

Oyuncak dükkanını tanıtmak için hazırlanan renkli animasyon, çocukların hayal gücüne ket vurmamak gerektiğini masalsı bir biçimde anlatıyor.

Peru’daki süpermarket zinciri Wong’un Wunderman Phantasia’yla birlikte yarattığı hayal ülkesi Wongderland, süpermarketin açtığı oyuncak mağazasıyla da aynı ismi taşıyor.

Pixar’ın ilk dönem animasyon filmlerini akla getiren 5 dakikalık reklam filmi Wongderland, yabancı olmadığımız bir hikaye anlatıyor. Reklam filmi, küçük bir erkek çocuğu ve oynamayı en çok sevdiği kırmızı oyuncak otomobille başlıyor. Kırmızı otomobilin kullandığı tek yakıt ise çocuğun hayal gücü…

Yukarılarda bir yerlerde ise bulutların arasında gizlenen, çimenlerden rengarenk şekerlemeler fışkıran, oyuncaklarla dolu masal diyarı Wongderland’de ufak tefek, mor renkli, sevimli yaratıklar yaşıyor. Bu yaratıklar, hayal kuran, mutlu çocukları bulundukları yerden izliyor.

Derken zaman akıp geçiyor ve çocuk büyüyüp baba oluyor. Küvette yıkanırken pembe midillisiyle oyun oynayan, onu uçuran, suyun içinde yüzdüren kızına yetişkinlere özgü tek düze bir bakış açısıyla midilliyi gerçek hayatta olduğu gibi 4 ayağı üzerinde yürütmeyi gösteriyor.

Küçük kız, yaratıcılığını kısıtlayan bu fikirden hiç hoşlanmıyor. Wongderland sakinleri de, çocuğun hayallerine sınır koymaya çalışıldığını fark ediyor ve krallarını kendisi de bir zamanlar çocuk olan babanın yanına gönderiyor.

“Hayal kurmaya devam ettiğimiz sürece çocuk olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” söylemine sahip etkileyici reklam filmi, içimizdeki çocuğun ölmesine asla izin vermememiz gerektiğini, çocuklar için çoğu şeyin yetişkinlerin dünyasındaki gibi siyah ya da beyaz olmak zorunda olmadığını ve onların hayal dünyasına, yaratıcılığına asla sınır koymamamız gerektiğini hatırlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=2rl4tJW7Nb4

Künye:

Müşteri: Wong Süpermarket
Başlık: “Wongderland”
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Jose Aburto
Yaratıcı Yönetmen: Jorge ‘Koky’ Borrero
Kıdemli Yaratıcı: Sebastian Sanchez-Botta
Metin Yazarları: Alvaro Camino, Bruno Calmet
Hesap Yöneticisi: Arminda Vasquez
Müşteri Süpervizörü: Erica Melgar
Müşteri Temsilcileri: Fiorella Gomez, Claudia Drago
Prodüksiyon Süpervizörleri: Luis Grieve, Sebastian Castro
3B Modelleme: Ricardo Villar
Prodüksiyon Şirketi: Plan B
Müzik: Sordo Audio Studios
Senaryo: Sebastian Sanchez-Botta, Alvaro Camino, Bruno Calmet

Görsel: YouTube