Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hipnozla Okuma Yazmayı Unutan İnsanlar Bu Bilginin Kıymetini Anlıyor

Hipnozla Okuma Yazmayı Unutan İnsanlar Bu Bilginin Kıymetini Anlıyor

One.org'un mülteci çocukların eğitimi konusuna dikkat çekmeyi amaçlayan kampanyasıyla, hipnoz altındayken geçici olarak okuma yazmayı unutan gönüllüler eğitimin değerini anlıyor.

U2’nun solisti Bono’nun kurucuları arasında bulunduğu One.org, İngiliz ajans Don’t Panic’le bir araya gelerek “Could You Forget Everything You’ve Ever Learnt?” (Öğrendiğiniz Her Şeyi Unutabilir misiniz?) kampanyasını yarattı.

İnsanlara eğitim olmadan bugünkü konumlarında olup olamayacaklarını sorgulatan ve dünyanın eğitim olmadan nasıl bir yer olabileceğini göstermek isteyen kampanya filminde bir deney gerçekleştiriliyor.

Doktor, şartlı tahliye memuru, öğretmen ve öğrenci gibi farklı iş kollarından ve eğitim seviyelerinden gönüllüler, hipnoz tekniğiyle geçici bir süre için okuma-yazma bilmez hale getiriliyor. Ardından bu kişilerden alfabedeki harfleri saymaları, saati söylemeleri ya da isimlerini bir kağıda yazmaları gibi basit görevler yapmaları isteniyor.

Kendi ismini yazmayı bile unutan bu insanların dünyası kısa bir süreliğine de olsa tepetaklak oluyor. Günlük işleri yerine getirmek onlar için imkansız hatta tehlikeli hale geliyor. Örneğin, reklam filmindeki doktor ilaç şişesinde yazan şeyleri okuyamıyor.

Şu an 3.6 milyon mülteci çocuk evlerini kaybetti ve okula gidemiyor. Bu çocukların istemeden maruz kaldığı savaş ve çatışmalar yüzünden aynı duruma düşmesini önlemek gerektiğini hatırlatan kampanya insanları imza vermeye davet ediyor. Eğer yeteri kadar imza toplanırsa bu eğitim yılı sonuna kadar 1 milyon mülteci çocuğa eğitim imkanı verilmesi planlanıyor.

Künye:

Müşteri: One.org
Başlık: “Could you forget everything you ever learnt?”
Ajans: Don’t Panic, İngiltere
Proje Sorumlusu: Helen Jackson, Stephen Whelan
Proje Asistanları: Ellie Moore, Josh Clarricoats
Yaratıcı Yönetmen:Meagan Bond
Yaratıcı Ekip: Saxony Goodwin, George McCallum, Tom Loader, Maria Goucha
Yönetmen: Sam Wrench
Prodüktör: John Bannister
Ses Tasarım: Simon Little

Görsel: YouTube