Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kitap Dağıtan Tank

Kitap Dağıtan Tank

Dünya Kitap Günü'nde okuma sözü veren hediye kitap aldı.

Dünya Kitap Günü olan 5 Mart’ta 7UP, Buenos Aires çıkışlı sanatçı Raul Lemesoff ile birlikte gönülümüzden geçen ancak çoğu zaman dile getiremediğimiz bir çalışmaya imza attı. Sanatçı, 1979 model Ford Falcon’u modifiye ederek Kitlesel Eğitim Silahı “Weapons of Mass Instruction” isimli özel görev aracına dönüştürdü. 

Tank şeklinde geliştirdiği tasarımı yaparken arkadaşları da onun ne yaptığını tam olarak anlamamıştı. Sürekli Raul’un bir şeyler yaptığından fakat yaptıklarına akıl sır erdiremediklerinden bahsediyorlardı. Garajının kapıları açılıp trafiğe çıktığında ise dev eğitim silahı göreve hazırdı. Aynı anda 900 kitap taşıyabilen araç önüne çıkan herkese kitap dağıtıyordu.

Yaylım ateşi gibi dağılan bu kitapları almak içinse tek ve dürüst bir yanıta ihtiyaç duyuyor sanatçı. Kitabı okuma sözü veriyorsanız, kitap sizindir. Gücünü namlunun ucundan değil eğitim, barış ve paylaşımdan alan tank, kelime anlamının çağrıştırdığı tüm kavramları terk ediyor. Bir güler yüz, samimi bir bakış ve dürüstlüğü paylaşıyor. 

Görsel; Vimeo, 7UP